termin-vydani-shadow-of-the-colossus-a-ico-v-eu
Novinka Termín vydání Shadow of the Colossus a ICO v EU

Termín vydání Shadow of the Colossus a ICO v EU

sleepless.

sleepless.

5. 1. 2006 11:22
Reklama

Společnost SCEE dnes zveřejnila hned dvojnásobně skvělou informací týkající se jak vydání PAL verze emocionálního PS2 kolosu Shadow of the Colossus, tak nového vydání nyní již kultovní akční adventure ICO, kterou mají na svědomí tvůrci SotC. Oba dva tituly se na pultech evropských obchodů objeví ve stejný den, který byl stanoven na 17. února 2006. Není snad třeba připomínat, že je morální povinností každého majitele PS2 si přinejmenším Shadow of Colossus pořídit, aby vydání této skvělé (i když ne úplně dokonalé) hry nedopadlo podobným fiaskem, jako evropské vydání výše umíněného titulu ICO, k němuž došlo na počátku roku 2002.

Ostatně vzhledem k tomu, že jen málokdo měl to štěstí a dostal se v roce 2002 k vlastní kopii ICO, nebude vůbec od věci si tento kultovní titul pořídit nyní, klidně společně s Shadow of the Colossus. Oba dva tituly jsou totiž i přes spoustu nedokonalostí a chyb názorným příkladem toho, jak se dá víceméně tradiční žánr nádherně oživit, aniž by muselo jít nutně o revoluci. Obě dvě hry navíc disponují velice silným a přirozeným emocionálním nábojem, který je ve hrách ještě pořád velmi vzácnou substancí. O obou dvou titulech by se zde dalo hovořit dlouhé hodiny, ale víceméně je to tak, že by každý majitel PS2 zkrátka měl koupi Shadow of Colossus, popřípadě ICO určitě alespoň zvážit.

No a teď něco málo základních informací o Shadow of the Colossus. Jde o titul považovaný dlouho za přímé pokračování kultovního ICO, což se nakonec ukázalo jako mylná domněnka. Obě dvě hry sice mají mnoho společného, ale přímé spojení mezi nimi není. SotC má například podobně křehkou atmosféru, stejně silný emotivní náboj a stejně stylové zpracování jako ICO. Jinak je však SotC zbrusu nový titul s originálními herními mechanismy a postavami. Příběh SotC se točí okolo mladé dívky, jejíž mrtvé tělo položí její přítel na hřbet svého koně uprostřed zcela prázdné pláně a s tímto nákladem se vydá k tajemné svatyni. Zde se dozví, že lze dívku oživit pouze porážkou gigantických stvoření. Až poté se prý duch dívky vrátí do svého těla. Ona stvoření mohou mít různou podobou, která zároveň určuje jejich vlastnosti. Některé jsou chytré, jiné rychlé a další silné. Jejich likvidace vzhledem k velikosti není nijak jednoduchá. Hlavní hrdina si musí vždy najít cestu k jednomu, či více slabím místům na obrovském těle těchto nestvůr a tam zaúřadovat se svým mečíkem. V jeho boji mu přitom pomáhá pouze věrný kůň, jehož ovládání je dalším vcelku originálním herním prvkem. Shadow of the Colossus není zcela jistě hra bez chyb (strašná kamera, poněkud nedomyšlený design nebojových částí hry), ale i přes to patří k titulům, které by neměly chybět v žádné herní knihovně každého majitele PS2.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama