financni-vysledky-square-enix-po-hostine-pust
Novinka Finanční výsledky Square Enix - po hostine půst!

Finanční výsledky Square Enix - po hostine půst!

sleepless.

sleepless.

1. 2. 2006 09:50
Reklama

Společnost Square Enix se sice nedávno pochlubila s tím, jak skvěle si v obchodech vede PS2 RPG Dragon Quest VIII, ale ani tento úspěch nemohl zabránit tomu, že finanční výsledky Square Enix za prvních devět měsíců účetního roku 2006 nejsou ve srovnání s rokem minulým nijak zvlášť positivní. Spíše je tomu přímo naopak. Tržby Square Enix se za oněch 9 měsíců (do 31. 12. 2005) vyšplhaly do výše 585 milionů dolarů, což je sice více než za stejné období minulý rok, ale operační zisk klesl oproti loňsku o celých 75.5 procent na 53.8 milionů dolarů a čistý zisk klesl o 67.7 procent na 36.5 milionů dolarů.

Vedení Squeenix za tyto nepříliš positivní výsledky viní svoji herní divizi, která zatím neměla ve fiskálním roce 2006 žádný velký hit, který by se v prodejních číslech alespoň přiblížil tomu co po svém startu v Japonsku předvedl Dragon Quest VIII. Toho se v listopadu 2004 podařilo během několika dnů vyslat do obchodů přes 3 miliony kopií, což značně naboostovalo finanční výsledky za fiskální rok 2005. Ve srovnání s tím se jinak docela slušné výsledky titulů  Kingdom Hearts II (1.1 milionu do obchodů vyslaných v Japonsku), nebo Romancing SaGa (500 tisíc kopií) jeví jako neúspěch. Co se samotné herní divize týče, tak její tržby klesly o 43.3 procenta a operační zisk o celých 95.1 procent, což je až skoro alarmující.

Ostatní divize Squeenixu si také nevedly nijak oslnivě. Online divize zaznamenala pokles tržeb o 9.2 procent a pokles operačního zisku o 15.7 procent, mobilní divize nahlásila také pokles operačního zisku, tentokrát o 26.4 procent a podobně si vedla i vydavatelská divize, jejíž jediný zdroj příjmů vězel v komiksech. Díky tomu poklesl operační zisk jen o 26.4 procenta na 6.26 milionů dolarů. Jedinou úspěšnou divizí Square Enix, která zaznamenala nárůst tržeb o 209.7 procent na 55.7 milionů dolarů  nárůst operačního zisku o 250.3 procenta na 18.3 milionů dolarů. Důvodem k tam prudkému nárůstu bylo samozřejmě úspěšné vydání UMD/DVD filmu Final Fantasy VII: Advent Children. Ke Square Enix nedávno připojená společnost Taito je ve zprávě vedena jako divize zábavních automatů a její výsledky za tři měsíce (do31. 12. 2005) jsou následující. Tržby dosáhly výše 178 milionů dolarů, což vzhledem k nákladům znamená operační ztrátu ve výši 1.99 milionů dolarů.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama