god-of-war-2-vyjde-jeste-na-ps2-v-unoru-07-info
Novinka God of War 2 vyjde ještě na PS2 v únoru '07 - info

God of War 2 vyjde ještě na PS2 v únoru '07 - info

sleepless.

sleepless.

22. 2. 2006 15:10
Reklama

PS2 exkluzivní akční-adventurní arkáda God of War je podle spousty hráčů vůbec tím nejlepším co konzoli od Sony v posledních letech potkalo. Myslí si to také vývojáři a herní média, což jasně dokazuje několik ocenění v prestižních AIAS Awards. No a vzhledem k tomu, že se hře dařilo docela solidně i v obchodech, tak vlastně neexistuje důvod, proč bychom se nemohli dočkat druhého dílu. Ostatně o příchodu pokračování nemohl ani na vteřinu pochybovat každý, kdo God of War dohrál do konce, který druhému dílu nahrává na smeč, způsobem naprosto evidentním . Myšlenka na God of War 2 se naštěstí zalíbila i pohlavárům SCE, kteří už před časem dali tvůrcům v SCEA Santa Monica zelenou k tomu, aby začali s její realizacíi. Tento fakt vyplývá z nedopatřením uniklé dokumentace společnosti Sony, k níž se dostali redaktoři sajty Eurogamer.

Podle nich se hráč opět ujme role Kratose, který bude pokračovat ve své cestě za pomstou proti bohům z kopečku, který nese název Olymp. Během svého dobrodružství se bude Kratos opět potýkat jak s ordinérními, tak mytologickými nepřáteli, mezi nimiž nebude chybět například Icarus. Od něj by si měl Kratos dokonce vypůjčit křídla, jež mu poslouží k překonání větší příkopů a jiných překážek. Za připomenutí snad stojí, že tento prvek měl být k dispozici už v původní hře (tohle musí opět vědět každý, kdo zhlédl bonusová videa na konci GoW), ale tvůrci neměli dostatek času na jeho odladění, tak jej nakonec vystřihli, aby jej nyní konečně použili. Kromě klouzání se vzduchem s novými křídly bude moci Kratos jezdit na bájném Pegasovi, dostane se k Amuletu Osudu i Zlatému Rounu, hlavě Medusy a dalším mýtickým předmětům, které mu podle všeho propůjčí speciální schopnosti, jež se pak budou hodit nejenom v boji, ale i při řešení jednoduchých puzzlů. K dispozici budou samozřejmě nové zbraně i schopnosti včetně vylepšeného zpracování šplhání po zdech a římsách.

Teď se konečně dostáváme k tomu hlavnímu. God of War 2 vyjde podle oněch uniklých materiálů ještě na PS2 a dojít by k tomu mělo v únoru příštího roku, což platí pro severní Ameriku. Vyloučeny prý nejsou ani další GoW tituly, tentokrát pro handheld PSP, respektive konzoli PS3.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama