vyjdou-nejocekavanejsi-ps3-tituly-az-za-rok
Novinka Vyjdou nejočekávanější PS3 tituly až za rok?

Vyjdou nejočekávanější PS3 tituly až za rok?

sleepless.

sleepless.

22. 5. 2006 07:55
Reklama

Presentace společnosti Sony na E3 2006 sice vyvolala spoustu reakcí, kladných i záporných, ale rozhodně to nebylo kvůli samotným PS3 hrám na PS3, nýbrž kvůli hardwaru a jeho ceně. Jestliže na E3 2005 byli návštěvníci presentacemi PS3 her (bez ohledu na to, jestli šlo o video, filmeček, nebo in-game ukázku) doslova unešení, tak na E3 2006 si většina z nich řekla buď že to celkem ujde, nebo mávli rukou a šli dál. Jen několik málo PS3 titulů zaujalo skutečně velké množství lidí a jedním z nich byla například epická akce Heavenly Sword od britského týmu Ninja Theory. Při sledování její presentace si nejeden hráč řekl, že prostě PS3 musí mít. Podle všeho však kvůli Heavenly Sword a několika dalším titulům nebude nutné běžet do obchodu pro PS3 hned 17. listopadu. Heavenly Sword totiž do rodiny PS3 launch titulů zřejmě patřit nebude. Společnost Sony sice nikdy neřekla, že zrovna výše zmíněná hra bude lunch titulem, ale spousta hráčů s tím evidentně tak nějak počítala. Ostatně jaké jiné tituly by mohly tvořit onu launchovou patnáctku her, o nichž se zmínil Kaz Hirai? Odpověď je jednoduchá. Bude v ní pár titulů od Sony, spousta her od EA Sports, nějaký ten Activision titul a možná někdo další. Toť vše.

Mezi těmi několika málo tituly od Sony však podle CEO SCE Europe Davida Reevse nebude kromě Heavenly Sword například Motorstorm, The Eye Toy Judgement, ani nová Formula 1. A to je pro spoustu hráčů docela šok, protože právě tyto hry měly na svém seznamu PS3 přání. Společnost Sony však evidentně kalkuluje přesně tak, jak ve svém článku nedávno naznačil Farid Starman. Sony moc dobře ví, že skupina hardcore příznivců značky Sony PlayStation si v prvních měsících novou konzoli koupí i kdyby pro ni nebyly k dispozici žádné hry. Spol. Sony si tím je stoprocentně jistá a tak se jinak docela závažného rozhodnutí, jakým je například posunutí vydání řady klíčových PS3 titulů, vlastně vůbec nebojí. První hlavní vlna AAA PS3 her tak dorazí na trh až někdy koncem března příštího roku.

V listopadu, respektive ještě před vánocemi, pak bude k dispozici mix portů a možná několika málo PS3 only her. Jednou z mála bude stoprocentně FPS Resistance: Fall of Man od týmu Insomniac, která však popravdě řečeno na E3 2006 nikoho moc neuchvátila K dispozici bude v den launche určitě i PS3 Singstar. Zbytek PS3 launch listu je zatím buď pečlivě držen v tajnosti, nebo jej sama společnost Sony nezná. Jisté je pouze to co pro CVG uvedl David Reeves. Společnost Sony chce mít v PS3 launch line-upu tituly určené jak pro hardcore hráče, tak hry se sociálním aspektem cílené spíše pro hráče běžné, či příležitostné. Každopádně s Heavenly Sword i Motorstorm už se asi pro tento rok mohou mnozí rozloučit.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama