us-divize-atari-tahne-infogrames-dolu
Novinka US divize ATARI táhne Infogrames dolů

US divize ATARI táhne Infogrames dolů

sleepless.

sleepless.

18. 6. 2006 07:18
Reklama

Nedávno zveřejněné výsledky hospodaření společnosti ATARI sice nikoho, vzhledem k tomu jak to vedení ATARI válelo v průběhu roku, moc nepřekvapily, ale rozhodně nelze říci, že by nevyvolaly nejedno zvednuté obočí. Právě naopak. Je přitom třeba poznamenat, že největší vliv na současný nezáviděníhodný stav ATARI má její americká divize, jak vyšlo najevo díky tomu, že výsledky svého hospodaření sdělila spol. Infogrames. Právě pod tento francouzský mediální moloch totiž ATARI patří.

Hovoříc v konkrétních číslech, tak americká pobočka ATARI zatížila celkové příjmy Infogrames operační ztrátou ve výši  200.8 milionů Euro, zatímco dvě zbylé divize ATARI (Evropa, Asie) se na celkových příjmech Infogrames podílely operačním ziskem ve výši 5 milionů (EU) a 1.4 milionů (Asie) Euro. Čísla v tomto případě hovoří jasně a spol. Infogrames musela chtě nechtě nahlásit za uplynulý fiskální rok operační ztrátu ve výši 154.1 milionů Euro, což je oproti operační ztrátě 33.9 milionů Euro za předchozí fiskální rok, navýšení jako…no zkrátka hodně velké. K podobnému navýšení došlo i v oblasti čisté ztráty, která za uplynulý účetní rok činila 149.8 milionů Euro, zatímco minulý účetní rok dosáhla "pouze" na částku 33.6 milionů Euro.

Navzdory mizerným výsledkům se však Infogrames, respektive ATARI nevzdává a na další měsíce tohoto a příštího roku připravuje vydání hned několika titulů pro současné i next-gen konzole, handheldy a PC včetně Test Drive Unlimited, Dungeons & Dragons Tactics, Alone in the Dark, Earthworm Jim, Dragon Ball Z, Asterix & Obelix, Hot Pxl, Arthur and the Minimoys a dalších. Vedení ATARI pak pokračuje i s rozprodejme všech licencí a práv, která se prodat dají, což názorně dokumentuje zbavení se titulů TimeShift, nebo Stuntman a prodej práv na vydávání titulů v sérii Unreal, která si za blíže nespecifikovanou sumu zajistila společnost Midway. Neustává ani snaha o snížení provozních nákladů, která má hlavně podobu snižování stavů, k němuž už v US divizi ATARI došlo a do konce roku ještě několikrát dojde. Snad jediná vyloženě positivní informace z celé zprávy se týká úspěchu Infogrames na poli splácení svých dluhů, čímž si chce znovu získat svoji finanční stabilitu. Splaceny prý už prý byly dluhy ve výši 173.2 milionů Euro.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama