kolik-ps3-bude-k-dispozici-pro-launch-v-us-jpn
Novinka Kolik PS3 bude k dispozici pro launch v US, JPN

Kolik PS3 bude k dispozici pro launch v US, JPN

sleepless.

sleepless.

6. 9. 2006 11:24 1
Reklama

Informace o odložení launche PlayStation 3 v PALových teritoriích je zcela určitě nepříjemným šokem. Po pravdě řečeno nás však daleko více šokovala informace týkající se počtu kusů PS3, které budou při launchi k dispozici v USA a v Japonsku. V USA by mělo být 17. listopadu k dispozici jenom 400.000 kusů a v Japonsku dokonce jenom 100.000 kusů PS3. Právě tato čísla ukazují, že společnost Sony neměla na výběr a musela ze svého ambiciózního plánu s globálním launchem PS3 slevit bez ohledu na to co ji to bude do budoucna stát.

Problém s výrobou diod s modrým laserem totiž zavinil zpoždění produkce PS3 o více než měsíc. Podle aktuálního plánu by měla výroba PS3 začít na konci září, což zcela určitě zapříčiní, že se do konce roku dostane na trh mnohem menší počet konzolí než si společnost Sony původně představovala. Dohánět se to bude zvýšenou produkcí v příštím roce, protože Sony hodlá stůj co stůj dodat k 31. březnu 2007 na trh 6 milionů kusů PS3.

Co se reakcí představitelů Sony týče, tak se šéf SCE Europe Ray Maguire vyjádřil pro GamesIndustry.biz v tom smyslu, že je pro něj posunutí EU launche obrovské zklamání. Papa PlayStation, alias Ken Kutaragi, komentoval celou situaci s daleko větším odstupem. Moc se omluvil za to, že společnost Sony nebyla schopna dostát svým slibům, ale jinak to prý nešlo. Společnost Sony se prostě za daných okolností rozhodla soustředit na severoamerický a japonský trh. Na trhy PALové se dostane až příští rok v březnu, konkrétně počátkem března, jak prozradil Ken Kutaragi. Konkrétní termíny však budou teprve oznámeny.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama