reakce-ms-a-nintenda-na-posun-launche-ps3
Novinka Reakce MS a Nintenda na posun launche PS3

Reakce MS a Nintenda na posun launche PS3

sleepless.

sleepless.

7. 9. 2006 11:01 1
Reklama

Včerejší oznámení o posunu launche PS3 v PALových teritoriích na jaro 2007 způsobilo doslova a do písmene šok. Překvapení byli hráči, překvapení byli novináři a samozřejmě alespoň trošku i konkurence Sony, jmenovitě společnosti Nintendo a Microsoft. Zatímco pro společnost Nintendo posun launche PS3 zas až tak velkým důvodem k mohutným oslavám není, jelikož Nintendo si s Wii hrabe na trochu jiném písečku, tak pro Microsoft je to dar z nebes. Tato skutečnost se částečně odráží i v oficiální reakci UK Xbox divize, kterou GamesIndustry.biz poskytl její šéf Neil Thompson. Pro MS prý není zařazení zpátečky a přehodnocení ambiciózních plánů s launchem PS3 žádným překvapením. Pan Thompson doslova řekl "My víme, jak obtížné je zvládnout globální launch, takže nás nepřekvapuje, že se společnost Sony, kvůli  neprověřené technologii, kterou se snaží nacpat do své konzole, vzdala svého dříve oznámeného plánu."

Thompson si samozřejmě neodpustil zdůraznit, jak je pro Microsoft Evropa důležitá, když prohlásil "Evropa je pro nás prioritou a právě proto měli evropští hráči (ne všichni) možnost poznat kvality Xboxu 360 od 1. dne. Z tohoto důvodu jsme si jisti, že bez ohledu na to co chystá konkurence, pro nás budou letošní vánoce velmi úspěšné. Pro Xbox 360 bude k dispozici 160 her v HD rozlišení včetně titulů jako Viva Piñata od Rare, Gears of War od Epicu, Pro Evolution Soccer 6 od Konami a  FIFA 2007 od EA, robustní a neustále rostoucí online komunita v rámci služby Xbox Live, volitelná HD-DVD mechanika pro přehrávání HD-DVD filmů a zmínit je třeba i skvělou cenu. Tyto faktory se podle Thompsona postarají o to, že na konci tohoto roku přesáhne počet prodaných konzolí Xbox 360 magickou hranici 10 milionů.

Jak už je výše uvedeno, tak posunutí launche PS3 se Nintenda zas tolik nedotklo, takže i oficiální reakce japonské společnosti byla stručná, strohá a jakoby nezúčastněná. Ostatně posuďte sami. "Wii se začne podle plánu prodávat ve čtvrtém kvartále tohoto roku a Nintendo hodlá, podle dříve oznámeného plánu, odeslat do obchodů do konce svého fiskálního roku (31. 3. 2007) 6 milionů kusů (Wii). K tomu není co dodávat, snad jen to, že konkrétní informace o ceně a termínu launche Wii se snad dozvíme už příští týden.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama