20-gb-ps3-bude-levnejsi-a-s-hdmi-vystupem
Novinka 20 GB PS3 bude levnější a s HDMI výstupem

20 GB PS3 bude levnější a s HDMI výstupem

sleepless.

sleepless.

22. 9. 2006 06:16 1
Reklama

Update: Společnost Sony Computer Entertainment America vyjasnila situaci okolo údajného zlevnění 20 GB verze PlayStation 3. Nižší cena, která byla oznámena krátce po skončení presentace Sony na TGS, platí v tuto chvíli pouze pro japonský trh. 20GB PS3 se bude při launchi v USA prodávat za dříve oznámenou cenu 499 dolarů. Zároveň však SCEA oznámila, že HDMI výstup bude s definitivní platností přítomen i na 20GB verzích PS3 v US i Evropě. Abychom si to tedy shrnuli. Na ceně ani jedné z verzí PS3 se pro evropský a severoamerický trh nic nemění. Jedinou změnou je to, že levnější 20 GB verze PS3 bude disponovat HDMI výstupem, kterým původně (dle informace z května) disponovat neměla.

Když se chce, tak to jde a ne že ne. Řeč je samozřejmě o konzoli PlayStation 3, respektive její levnější variantě s 20GB pevným diskem, která se v našich očích stala hvězdou presentace Sony na Tokyo Game Show 2006. Zatím sice není jasné, zda-li to platí pro celý svět, nebo jenom pro Japonsko, ale 20 GB PS3 bude nejenom o docela solidní peníz levnější než bylo původně na E3 2006 oznámeno, ale navíc bude disponovat HDMI výstupem, kterým měla být původně obdařena pouze dražší 60 GB verze PS3. Co nové ceny 20 GB PS3 týče, tak byla stanovena na 49.980 jenů, což je zhruba 335 euro. Z toho nám vychází, že byla zlevněna zhruba o 85 euro z 62,790 jenů (420 euro), což je docela příjemná zpráva.

Bohužel je to však jediná významnější informace, s níž Ken Kutaragi dneska v brzkých ranních hodinách vyrukoval. Navíc ji ani nesdělil během své hlavní řeči, ale až v krátkém Q&A po svém vystoupení. Během své řeči totiž jako obvykle hovořil o tom, jak bude PS3 měnit tvář herního průmyslu a jak se bude postupně vyvíjet, hlavně co se poskytovaných služeb týče. Kutaragi se navíc omluvil za všechny komplikace, které vývojářům a vydavatelům způsobil velmi obtížný porod PS3, o jehož konečném úspěchu samozřejmě nepochybuje. Jinak během presentace došlo i na promítání trailerů z několika chystaných PS3 titulů a padla také informace o tom, že si v rámci PS3 online služby budou uživatelé moci nakupovat a stahovat vybrané 16-bit tituly z konzolí Sega Mega Drive/Genesis a PC Engine. Nemá snad cenu připomínat, kdepak už jsme o něčem podobném slyšeli. To je však vedlejší. Hlavní informací je zkrátka snížení ceny 20GB PS3 a fakt, že nabídne HDMI výstup.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama