po-stoprvni-budou-ps3-hry-region-free
Novinka Po stoprvní - budou PS3 hry region free?

Po stoprvní - budou PS3 hry region free?

sleepless.

sleepless.

25. 9. 2006 11:22
Reklama

Představitelé společnost Sony mají ve zvyku oznamovat něco, co je pak třeba složitým způsobem doplňovat, upravovat i korigovat a když mámě štěstí, tak se za několik týdnů dočkáme finální informace, která se dá považovat za uvěřitelnou. Něco podobného jsme naposledy zažili před několika dny, když Ken Kutaragi oznámil možnost hraní Mega Drive/TurboGrafx her na PS3. Tuto možnost hráči podle všeho mít budou, ale až někdy později. Zatím se o spolupráci se Segou teprve jedná.

Řada zájemců o PS3 pak stále netuší, jak to vlastně bude s regionálními zámky. Platí ještě stále několik měsíců stará informace od Phila Harrisona z GDC 06, kde poprvé prohlásil, že PS3 hry budou region free? Nebo se mezitím situace změnila? Podle odpovědí pana Harrisona v krátkém Q&A na Wired blogu Game Life Chris Kohlera se situace nezměnila a stále tak platí, že hry pro PS3 regionálně uzamknuty nebudou. Blu-ray filmy však podle očekávání ano.

Své k tomuto tématu řekl ve stejném Q&A i Ken Kutaragi, který naznačil (neřekl přímo, že ano) regionálně omezeny nebudou ani hry co budou k dispozici v rámci PlayStation online služby. Jinak řečeno, PlayStation online služba bude podle všeho globální a když bude někdo chtít, tak mu nic nezbranní v tom, aby si skoupil a stáhl japonskou verzi nějaké PS2, nebo PSX hry. Bohužel tuto positivní informaci trošku kalí skoro-potvrzení nedávno propírané informace o tom, že v základním balení PS3 nebudou k dispozici komponentní ani HDMI kabely. Ani Ken Kutaragi ani Kaz Hirai sice Chrisi Kohlerovi na tuto otázku neodpověděli přímo "ne", ale odpověď "pravděpodobně ne" je snad v tomto případě naprosto dostačující.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama