za-import-ps3-okovy-a-kouli-na-nohu
Novinka Za import PS3 okovy a kouli na nohu!

Za import PS3 okovy a kouli na nohu!

sleepless.

sleepless.

19. 10. 2006 14:39 6
Reklama

Všichni hráči s hříšnými myšlenkami na import konzole PlayStation 3 z Asie, z Japonska, nebo z USA, by měli pozorně číst následující řádky. Společnost Sony jim všem vzkazuje ať to rozhodně nedělají, nebo se může stát, že jim jednoho rána zaklepe na dveře muž v černém obleku, ještě v negližé je odvede a nikdo už je nikdy nespatří. Dobře, nic podobného nikdo ze Sony neprohlásil, ale v zásadě to platí.

Společnost Sony totiž u nejvyššího britského soudu vyhrála spor s online shopem Lik-Sang, který skrze svůj web nabízel japonské, či asijské verze PSP i PS2 zákazníkům z celého světa, ale hlavně z Evropy. Soudní spor se totiž týkal přímo Evropy. Právní zástupce Lik-Sangu se sice bránil tím, že je Lik-Sang firma se sídlem v Hong-Kongu, která se nemusí řídit pravidly obchodu platnými v Evropské Unii. Bohužel tento argument soudce nepřesvědčil a ten rozhodl ve prospěch Sony. Import jakýchkoli produktů společnosti Sony do Evropy tak je a i nadále bude nelegální. Platí to samozřejmě hlavně pro obchodníky a prodejce. V zásadě by však mohl postih potkat i jednotlivce, který si z dovolené v Japonsku PS3, PSP,PS2, či nebo jiný produkt od Sony doveze.

Společnost Sony se přímo k rozsudku  nevyjádřila. Mluvčí Sony jen po stopadesáté zopakoval, že je zákon na straně Sony a import PSP, PSP, nebo PS3 do EU bez svolení Sony je tedy ilegální. Proto prý Sony využije všech dostupných právních prostředků, aby něčemu takovému zabránila. Důvodem k tam ostrému postupu vůči importu je prý snaha o ochranu zákazníka, kterému se skrze import dostává do rukou výrobek nesplňující přísné evropské bezpečností standardy, liší se v napájení, nepřehrává evropská média (DVD, Blu-ray) ani evropské PSX a PS2 hry a tak dále. Postoj Sony je tedy jasný a nic se na něm určitě nezmění. Škoda, že nikoho v Sony nenapadlo, že existuje docela velká skupina zákazníků, kteří o všech možných nebezpečích spojených s importem ví a hodlají to stejně risknout.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama