zpetna-kompatibilita-ps3
Novinka Zpětná kompatibilita PS3

Zpětná kompatibilita PS3

sleepless.

sleepless.

13. 11. 2006 08:30
Reklama

Zahájení prodeje konzole PS3 v Japonsku, k němuž došlo v sobotu, bylo podle očekávání pořádně hektickou záležitostí určenou pouze pro otrlé hardcore hráče. Hned jak k launchi došlo, tak se začaly objevovat první dojmy spojené s užíváním PS3, jež osvětlily řadu ne-úplně-vyjasněných záležitostí. Tak například zpětná kompatibilita PS2 a PSX her není na PS3 stoprocentní. Navzdory tomu, že je součástí každé PS3 PS2 procesor i grafický čip, tak má PS3 drobné problémy s korektním přehráváním některých PS2/PSX her, hlavně těch nejnovějších.

Společnost Sony se to naštěstí nesnaží tajit, nebo ututlat. Právě naopak, nabízí všem zájemcům možnost vyhledat si podrobné informace o zpětné kompatibilitě každé PS2 hry. Stačí se mrknou na tuto japonskou stránku (předpokládáme, že bude něco podobného spuštěno i po launchi v severní Americe a Evropě), napsat název hry, vydavatele hry, datum vydání i číslo produktu a měly by vyjet informace o zpětné kompatibilitě požadovaného titulu. Jediný problém může být s tím, že jsou v databázi samostatně vedeny všechny edice dané hry, včetně prvního i druhého vydání, budgetové edice a podobně.

Redaktoři IGN se s pomocí výše uvedené databáze rozhodli vyhledat několik PS2 her a dopátrali se docela zajímavých informací. Vyplývá z nich, že v současné době nebudou na PS3 stoprocentně fungovat tituly Gran Turismo 4 (zamrzá po intro filmečku), Tekken 5 (problémy s hudbou), Xenosaga Episode II (problémy s přehráním úvodního filmečku a hudbou), Onimusha: Dawn of Dreams (nevyžádaný posun obrazu směrem doprava), Silent Hill 2 (zamrzání při přechodu z hlavní obrazovky do demo módu) a další. Podobně problémových her bude stoprocentně daleko víc. Dobrá zpráva je, že už první PS3 firmware update 1.10 problémy s některými hrami odstranil. Je tedy velká šance, že zpětná kompatibilita PS3 bude do budoucna téměř stoprocentní.

Za zmínku určitě stojí i nyní už potvrzený fakt, že zatímco PS3 hry nebudou nijak regionálně omezeny, tak PS2 a PSX tituly ano. Na původem evropské PS3 si tedy severoamerické ani japonské NTSC hry pro PS2 a PSX nezahrajete. Pouze PS2/PSX hry vydané v Evropě. To samé logicky platí i pro filmy na DVD a Blu-ray.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama