150-200-tisic-kusu-ps3-pro-launch-v-usa
Novinka 150 – 200 tisic kusů PS3 pro launch v USA?

150 – 200 tisic kusů PS3 pro launch v USA?

sleepless.

sleepless.

15. 11. 2006 17:20 1
Reklama

Pokud bychom měli věřit analytikovi Colinu Sebastianovi z firmy Lazard Capital Markets, tak bude pro zahájení prodeje výše zmíněné konzole v severní Americe, k němuž dojde tento pátek, k dispozici pouze 150 – 200 tisíc kusů PS3. To je pouze polovina ze 400 000 kusů, které pro launch slíbil v září tohoto roku Ken Kutaragi, když zároveň oznámil posun launche PS3 v Evropě.

Sebastian ve své zprávě hovoří o tom, jak je severoamerický launch Wii a PS3 během dvou dnů milníkem v rámci celého videoherního průmyslu. Zároveň však dodává, že samotné zahájení prodeje nové konzole, je pro vydavatelské společnosti víceméně jenom symbolickým aktem. Co se prodeje her týče, tak budou nové konzole pro vydavatele skutečně důležité až zhruba za rok, kdy se počet jejich majitelů, jako potenciálních kupců softwaru – her, zněkolikanásobí.

Sebastian očekává, že se do konce roku prodá zhruba 750 tisíc kusů PS3. Pro Wii má logicky daleko pozitivnější předpověď. Během launche se prý prodá 1.2 milionů Wii a do konce roku pak celosvětové přes 4 miliony kusů Wii. Celkově by se prý launch PS3 a Wii neměl nijak dramaticky promítnout na celkové prodeje během vánoc. Hlavně kvůli tomu, že počet majitelů nových konzolí bude stále příliš malý.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama