lesk-a-bida-us-launche-playstation-3
Novinka Lesk a bída US launche PlayStation 3

Lesk a bída US launche PlayStation 3

sleepless.

sleepless.

17. 11. 2006 18:05 1
Reklama

Těm co se o dění v herním svět zajímají každý den to asi připomínat nemusíme. Těm co se však o novinky otřou jen náhodně to naopak připomenout musíme. Právě dnes došlo k severoamerickému launchi konzole PlayStation 3. Celá akce byla vzhledem k malému počtu, pro launch uvolněných, konzolí poněkud hektická a v řadě případů i dosti drastická. Na několikadenní fronty před obchody už jsme si dávno zvykli. Snad nikdy si naopak nezvykneme na to, jak se řada lidí dokáže proměnit v divou zvěř, když něco moc chtějí.

Tu hezčí a blyštivější část US launche PS3 representují půlnoční akce společnosti Sony v San Franciscu a New Yorku. Hlavní launch akce se odehrála v New Yorku, kde byl (vedle několika takzvaných celebrit  - Ludacris, DJ D-Nice a Karime Adibebe) přítomen i prezident SCEA Kaz Hirai a prezident Sony Sir Howard Stringer. Oba dva se snažili vtipkovat, ale evidentně jim to nešlo, hlavně Siru Stringerovi ne. Od toho tu však byly celebrity. Kaz Hirai se podle dostupných zpráv z místa činu věnoval hypování čekajícího davu a hlavně, předání prvních tří PStrojek prvním třem čekajícím. Nutno dodat, že všichni tři dostali od Hiraie PS3 zdarma. Pokud se je rozhodnou prodat na eBay, stejně jako desítky dalších hyen, respektive čerstvých majitelů PS3, tak z nich budou boháči. Poměrně slavnostní launch proběhl i v San Franciscu, kde byl u předávání první PS3 viceprezident SCEA Jack Tretton. K launchi došlo i v celé řadě dalších velkých US metropolí, ale skoro všude to bylo stejné.

Tam, kde to stejné nebylo, neproběhl launch v klidu. V jednom z GameStopů v Kalifornii došlo ke krádeži 4 PS3 a několika Xboxů 360 přímo v obchodě. Před jedním z obchodních center v Oregonu byly tři čerství majitelé PS3 o své černé stroje okradení. Na několika místech došlo k okradení čekajících ve frontě. Nahlášeno je hned několik příkladů, kdy se dav zbláznil, což několik jedinců odneslo nepříjemným zraněním (zlomená čelist po úmyslném napadení) a tak dále. Zkrátka a dobře, lidé toužící po PS3 se k černé konzoli chtěli dostat za každou cenu. Někdy šli klidně i přes pomyslné mrtvoly. Jakoby se vrátila doba před několika desítkami let, kdy se podobně drsným způsobem čekalo na barevné televize a někdy i na banány. Dá se čekat, že v Evropě bude launch PS3 také hektický, ale stejné jako v US a Japonsku to nebude zcela určitě. Ne že by v Evropě žili rozumnější lidé, to opravdu ne. Jen jsme my Evropané poněkud líní a neradi se tlačíme. Proto na nás taky vždycky dojde až na posledním místě.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama