gates-xbox-360-vs-ps3-bitva-zacne-az-za-rok
Novinka Gates - Xbox 360 vs PS3 bitva začne až za rok

Gates - Xbox 360 vs PS3 bitva začne až za rok

sleepless.

sleepless.

23. 11. 2006 13:16
Reklama

Bill Gates je osvícený člověk, který se aktivně angažuje v charitě. Neznamená to však, že by se vzdal veškerých ambicí a netoužil po tom, aby Microsoftí konzole Xbox 360 na hlavu porazila PlayStation 3. Důkazem budiž Gatesův nedávný rozhovor pro CNET News, v němž kromě jiného prohlásil, že by si se Sony nechtěl prohodit pozici ani za milión let. Narážel tím na fakt, že už je Xbox 360 celý rok na trhu, zatímco konzole PlayStation 3 teprve startuje.

Podle Gatese Microsoft moc dobře ví, co to znamená přijít na trh s ročním zpožděním (Xbox přišel na trh o více než rok později než PS2) a v současnosti je s pozici Xboxu 360 na trhu nadmíru spokojen. Zároveň s tím však připustil, že se bude PS3 moc dobře prodávat v Japonsku. Narážel tím na fakt, že se Microsoft s Xboxem 360 nemůže v Japonsku prosadit a opakuje se tedy situace s původním Xboxem. Japonsko zkrátka není pro konzole od MS ten správný trh.

Gates se v průběhu rozhovoru docela rozohnil a přidal "do placu" poznámku o tom, že může Sony klidně vyrobit 80 000 cihel a lidé si je koupí. Opravdový zápas o podíl na trhu, v němž se prý projeví všechny novátorské kroky MS, začne až na vánoce příštího roku. O tom, jak budou vypadat letošní vánoce, už má Gates zcela jasno. Xbox 360 se prý bude prodávat super-skvěle a Sony bude prodávat cokoli jí sjede z výrobního pásu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama