rozpocet-killzone-2-prekrocil-16-milionu-euro
Novinka Rozpočet Killzone 2 překročil 16 milionů Euro

Rozpočet Killzone 2 překročil 16 milionů Euro

sleepless.

sleepless.

28. 11. 2006 09:44
Reklama

O projektu Killzone 2 bylo poprvé a naposledy oficiálně slyšet (respektive vidět) na E3 2005, kde byl promítán známý CG filmeček. Pak se nad celým projektem slehla zem, která se pootevřela až nyní v podobě článku v nizozemských novinách de Volksrant. V článku sice nejsou (podle dostupných informací) uvedeny žádné konkrétní informace týkající se obsahu hry, ale i tak nabízí spoustu zajímavých informací o samotné produkci hry. Killzone 2 je podle tvrzení tvůrců z Guerilla Games zatím nejdražší multimediální projekt, který kdy v Nizozemsku vznikal.

První příčku v tomto ohledu držel válečný film Black Book (Zwartboek) od režiséra Paula Verhoevena, jehož produkce stála 16 milionů Euro. Vývojáři z Guerilla Games sice žádnou přesnou částku neuvedli, ale zdůraznili, že náklady na vývoj Killzone 2 už tuto částku dávno překročily. Je to prý dáno hlavně náročností vývoje, na němž se podílí okolo 120 vývojářů (první Killzone stvořilo 30 vývojářů) z Nizozemska a celé řady dalších zemí. To co prý dříve zabralo jednomu vývojáři týden mu dnes trvá celý měsíc.

Hodně nákladná je i lokalizace do 20 světových jazyků, díky níž by se hry prý mělo prodat o 30 až 40 procent více kusů, než kdyby byla hra lokalizována jenom do angličtiny, popřípadě tří až čtyř dalších jazyků. Článek se rovněž zmiňuje o tom, že už nyní je v plánu vydávání – prodávání nového obsahu, k němuž dojde poté co se Killzone 2 objeví na trhu. Nový obsah bude mít podle všeho podobu dalších kapitol, které hráčům dále odhalí příběh načrtnutý v Killzone a dále rozvíjený v PSP titulu Killzone: Liberation a Killzone 2.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama