velke-stehovani-sefu-sony-computer-ent
Novinka Velké stěhování šéfů Sony Computer Ent.

Velké stěhování šéfů Sony Computer Ent.

sleepless.

sleepless.

30. 11. 2006 16:15
Reklama

Krátce po launchi PS3 v Japonsku a USA se v rámci Sony Computer Entertainment začalo s velkým stěhováním šéfů, které postihlo prezidenta SCE Kena Kutaragiho, prezidenta SCEA Kaze Hiraie, prezidenta SCEE Davida Reevese, více prezidenta SCEA Jacka Trettona a pár dalších. Začneme tedy od nejvyššího. Samozvaný "papa PlayStation" Ken Kutaragi byl odvolán z místa prezidenta SCE, aby byl vzápětí šoupnut o pozici výše na předsedu správní rady SCE, přičemž zmu zůstala pozice divizního prezidenta. Kutaragi bude ze své pozice dohlížet na chod celé divize Sony Computer Entertainment a bude prý i nadále se vší vervou prosazovat rozvoj PlayStation byznysu v rámci Sony. Jinak řečeno, byla mu chytře odebrána přímá pravomoc něco skutečně prosadit. Snad aby nenadělal víc škody, než užitku.

Na Kutaragiho místo prezidenta SCE byl z USA povolán Kaz Hirai, který se svého dosavadního postu prezidenta SCEA vzdal ve prospěch Jack Trettona – nyní už bývalého více prezidenta SCEA. Hirai bude ze své pozice ne dohlížet, ale přímo řídit, globální operace Sony Computer Entertainment. Jeho nástupce v SCEA Jack Tretton zas hodlá stavět na tom, co začal budovat Hirai a chce pro značku PlayStation udržet pozici jedničky na trhu. Nebude to mít snadné.

Prezident SCE Europe David Reeves si svoji pozici udržel a ještě mu k ní přibyla funkce zástupce ředitele SCEI, s níž se automaticky pojí členství ve správní radě SCE. Ta má v současnosti celkem 9 členů, mezi něž patří Ken Kutaragi, Akira Sato, Kaz Hirai, Masaru Kato, David Reeves, Howard Stringer, Ryoji Chubachi, Kenshi Manabe a Shigeo Maruyama..

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama