ps4-uz-nebude-tvrdi-analytik-oznacen-za-blazna
Novinka PS4 už nebude, tvrdí analytik – označen za blázna

PS4 už nebude, tvrdí analytik – označen za blázna

sleepless.

sleepless.

2. 12. 2006 06:10 5
Reklama

Analytici mají v popisu práce sledovat co se děje v jim určeném sektoru a na základě toho pak odhadovat další vývoj situace. Někdy jim to vyjde, někdy ne a někdy se jejich předpověď nemůže splnit ani kdyby se svět postavil na hlavu. Jedna z předpovědí, jejíž vyplnění se zdá být skutečně nepravděpodobné, se objevila krátce poté, co společnost Sony oznámila změny na několika řídících postech v rámci Sony Computer Entertainment.

Autorem kontroverzní předpovědi je analytik Yuta Sakurai z Nomura Securities, který v dosazení Kaze Hiraie na místo prezidenta SCE vidí začátek konce Sony, jako výrobce konzolí. Kaz Hirai je totiž člověk, který se vždy v první řadě orientoval na software, zatímco předchozí prezident Kutaragi je technologický vizionář. Právě na základě této logiky se prý Sony pomalu připravuje na stejnou roli, kterou nyní plní společnost Sega. Z producenta hardwaru se prý stane "pouhý" producent a vydavatel softwaru. Žádný PlayStation 4 tak prý podle Sakuraie nebude. Stát se samozřejmě může cokoli, ale Sony je pořád společnost zaměřená primárně na produkci spotřební elektroniky a do výzkumu PS3 technologie investovala obrovské množství peněz, protože na PS3 spoléhá. Neplatí to přitom pouze o SCE, ale o celé společnosti Sony.

Předpověď pana Sakuraie napadl docela ostře další analytik – známý Michael Pachter z firmy Wedbush Morgan, který vyjádření svého japonského kolegy označil za trapné a bláznivé. Podle Pachtera neznamená změna na vedoucích postech SCE prakticky nic, alespoň v této chvíli. Podobně zareagoval na Sakuraiova prohlášení i PR šéf Sony Dave Karraker, který se však vyjádřil daleko diplomatičtěji než Pachter, ačkoli si zcela určitě musel také klepat na čelo. K Sakuraiově předpovědi řekl jen tolik, že launch PS3 proběhl teprve nedávno a zájem o PS3 docela veliký, takže by prý bylo dosti krátkozraké tvrdit, že se nástupe PS3 určitě neobjeví.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama