vstoupi-apple-do-herniho-byznysu
Novinka Vstoupí Apple do herního byznysu?

Vstoupí Apple do herního byznysu?

sleepless.

sleepless.

7. 12. 2006 16:31
Reklama

O možném vstupu společnosti Apple do herního byznysu se docela mocně spekulovalo už před rokem. Nakonec z toho velkého vstupu zbylo jen oznámení o hrách pro iPod na začátku tohoto roku. Analytik Jesse Tortora z firmy Prudential však právě na tuhle iniciativu spol. Apple navázal a zpracoval docela podrobnou analýzu, v níž naznačil, že se spol. Apple dříve, či později vrhne do produkce vlastního handheldu a nakonec i konzole. Co se konzole týče, tak by prý mohlo jít o kombinaci MacMini a iTV, zatímco handheld by mohl  vycházet z budoucích verzí širokoúhlého iPodu.

Tortora ve své analýze naznačil, že se do výše uvedených iniciativ vrhne Apple v rámci boje o digitální domácnost, kterého jsou konzole součástí. Jde o boj, jehož se účastní Sony i Microsoft, protože obě společnosti už nabízí, nebo budou, v rámci online služeb svých next-gen konzolí, nabízet možnost digitálního downloadu TV pořadů, hudby i filmů. Tortora vidí tyto online služby  (Xbox Live, PlayStation Network), jako hrozby pro iTunes – v dlouhodobém měřítku.

Vstup do herního byznysu ze strany Apple prý přijde nejdříve až ve chvíli, kdy dojde ke spuštění služby iTV, což je naplánováno na příští rok. V rámci této služby bude Apple nabízet streamování hudby, videa, filmů, obrázků, fotek a tak podobně. Jenže něco podobného už nabízí Xbox Live a bude nabízet i PlayStation Network. Apple tak prý bude k prosazení vlastní služby potřebovat hardware, který si zákazníci postaví na místo Xboxu 360, nebo PS3 a stane se centrem digitální zábavy v domácnosti. Zda-li se společnost Apple zachová přesně podle Tortorovi předpovědi, to se dá v tuto chvíli jen těžko odhadnou. Příliš pravděpodobné to však není.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama