evropsky-launch-ps3-planovan-stale-na-brezen
Novinka Evropský launch PS3 plánován stále na březen

Evropský launch PS3 plánován stále na březen

sleepless.

sleepless.

13. 12. 2006 17:27 1
Reklama

Těžko říci, zda-li si redaktoři CVG schovávali zveřejnění spekulace o možném posunu launche PS3 v Evropě právě na dnešek, protože je 13., ale na první pohled to tak vypadá. Informaci o možném posunu launche PS3 v EU z března 2007, na duben, nebo dokonce až podzim roku 2007, přitom redakce CVG získala od neznámého zdroje, podle něhož ponese za případný posun vinu nedostatek komponent potřebných k produkci PS3.

Společnost Sony však nemá zájem na tom, aby už tak opožděný launch PS3 v Evropě, někdo zpochybňoval a ústy šéfa SCEE Davida Reevese se proti tomu ohradila. Podle Reevese je launch PS3 v Evropě (a dalších PALových teritoriích) stále naplánován na březen příštího roku a pokud někdo tvrdí něco jiného, tak jsou to jen čiré spekulace, nic jiného. Reevesovi dal za pravdu i známý analytik společnosti Wedbush Morgan Michael Pachter, podle něhož by byl posun launche PS3 v PALových teritoriích ze strany Sony zcela nelogický krok. Posun launche byl v první řadě motivován tím, aby byl do března příštího roku jakž takž uspokojen severoamerický i japonský trh a spol. Sony pak mohla část své produkce alokovat pro Evropu.

Podle Pachtera by mohl posun launche v Evropě nastat jen tehdy, když by se společnost Sony rozhodla v Evropě odstartovat s upravenou verzí PS3 za nižší cenu, alespoň v případě 20GB verze. To by pak prý podle Pachtera mohla tvrdit, že potřebovala čas na nastartování produkce nové a vylepšené verze. Zní to sice hodně nepravděpodobně, ale Pachter tvrdí, že se nedá absolutně předvídat, co Sony v následujících měsících udělá a k čemu se rozhodne.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama