metal-gear-solid-4-uz-zase-na-xboxu-360
Novinka Metal Gear Solid 4 (už zase) na Xboxu 360?

Metal Gear Solid 4 (už zase) na Xboxu 360?

sleepless.

sleepless.

18. 12. 2006 11:02 5
Reklama

Hráči, kteří si nové konzole nekupují impulsivně jen proto, aby je měli, ale rozhodují se až podle exkluzivních titulů, které jsou pro danou platformu k dispozici, citují jako jeden z důvodů, proč si pořídit PS3, Metal Gear Solid 4. Oficiálně jde totiž stále o PS3 exkluzivní titul, který by se neměl potenciálně objevit na žádné jiné platformě. Neoficiálně se však šušká o tom, že MGS4 vyjde několik měsíců po vydání na PS3 i na Xboxu 360. První kolo spekulací rozvířila informace o možné Xbox 360 verzi MGS4, která se na konci října objevila v magazínu Electronic Gaming Monthly. Tenkrát však šlo skutečně jen o pouhou spekulaci, která byla vykonstruována na základě informace o údajném tlaku vedení na Kojimův tým kvůli tomu, že se náklady na vývoj MGS4 šplhají do astronomických výšek.

Aktuální druhé kolo spekulací o Xbox 360 verzi MGS4 rozvířila informace ze sajty www.noooz.com, jejíž editor Daniel Boutros ji prý získal od vývojáře blízkého týmu Kojima Productions, kterého samozřejmě nesmí za žádnou cenu jmenovat. Podle tajného zdroje se prý vedení Konami rozhodlo pro vydání Xbox 360 verze kvůli tomu, že v době vydání MGS4 ještě nebude PS3 mezi hráči dostatečně rozšířená. Jinak řečeno, počet majitelů PS3, jako potenciálních kupců MGS4, bude příliš malý, za což mohou problémy s produkcí modrého laseru pro Blu-ray mechaniky. Aby se tedy obrovské náklady na vývoj hry vrátily a hra Konami vydělala co nejvíc zlaátků, tak vyjde i na Xbox 360 - údajně.

Informace o Xbox 360 verzi MGS4 může být samozřejmě zcela vykonstruovaná, ale z reakce editora Noooz.com Daniela Boutrose pro Joystiq to tak nevypadá. Boutros si za tím co na své sajtě vydal stoprocentně stojí. Ono to navíc dává celé docela smysl a nebylo by to poprvé, kdyby se MGS titul objevil na platformě společnosti Microsoft, respektive na jiné než Sony platformě. První MGS titul vyšel kromě PSX i na PC (a pak i na Gamecube) a jeho nástupce Metal Gear Solid 2 se v podobě vylepšené verze Substance objevil na PC a Xboxu. PS2 exkluzivitu si tak udržel jenom Metal Gear Solid 3, v čemž jej asi díl čtvrtý na PS3 nenapodobí. To však ukáží až další měsíce. Zatím je MGS4 pořád PS3 exkluzivní titul.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama