harrison-dekuje-nintendu-za-budouci-zakazniky
Novinka Harrison děkuje Nintendu za budoucí zákazníky

Harrison děkuje Nintendu za budoucí zákazníky

sleepless.

sleepless.

19. 12. 2006 10:35
Reklama

Během hodinového rozhovoru pro MTV News se šéf SCE Worldwide Studios vyjádřil k celé řadě zajímavých témat a hned na začátku prohlásil, že rok 2007 je rokem softwaru, respektive propojeného softwaru. V posledních 20 letech prý herní průmysl nabízel pouze uzavřené a tím pádem i omezené zážitky. Někdo udělat hru, hráč si ji koupil, zahrál si ji a tím vše skončilo. Další rok však podle Harrisona přinese nový trend, kdy prodejem hry zákazníkovi celý vztah mezi ním, hrou a tvůrci teprve začne. Harrison si vztah mezi spol. Sony a hráči jejich her představuje jako obousměrný. Sony hodlá podporovat tvořivost hráčů hned několika způsoby, ale nic konkrétního o tomto plánu nechtěl Harrison v rozhovoru pro MTV News (stejně jako nedávno) prozradit.

Pokračujíc v rekapitulaci roku 2006 Harrison pogratuloval spol. Nintendo za to co dosáhla s handheldem DS, jehož prostřednictvím k hraní přitáhla i dřívější nehráče. Nezapomněl však dodat, že si PSP nevede ani trochu špatně a poznamenal, že současní uživatelé DS jsou budoucí zákazníci Sony. Rok 2006 byl dle Harrisona rokem nástupu pohybově sensitivních ovladačů, kterých využívá jak Wii, tak PS3 a samozřejmě i rokem poslední velkolepé E3, kterou Harrison označil za "párty co trvala až moc dlouho".

Harrison se zmínil i o veřejném poprasku okolo akční adventure Bully, který označil za bouří v šálku čaje, kterou prý zcela zbytečně rozpoutali politici a média. Harrisona však celá aféra nijak neovlivnila. Naopak si myslí, že by se hry neměly do budoucna zabývat jenom úsměvnými a zábavnými náměty, ale i tématy, které nás obklopují v každodenním životě, jako jsou například strach, smrt, nebo drogy. Chyba je prý v tom, že se pořád hovoří jenom o video hrách. Harrison by však byl spíše proto, aby se namísto označení videohry používalo označení interaktivní zábava. No a na závěr celého rozhovoru Harrison prozradil, že byl PSP titul LocoRoco velmi úspěšný a hráči se s ním zcela určitě setkají v různých podobách ještě několikrát.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama