kojima-chce-vyvijet-pro-wii-hd-grafika-jej-nezajima
Novinka Kojima chce vyvíjet pro Wii, HD grafika jej nezajímá

Kojima chce vyvíjet pro Wii, HD grafika jej nezajímá

sleepless.

sleepless.

5. 1. 2007 14:07
Reklama

Hideo Kojima už se delší dobu nikde na veřejnosti, míněno například v interview, neobjevil. Vzhledem k tomu, že mu většinu jeho času požírá práce na Metal Gear Solid 4, je to však logické. Situaci však nyní notně vylepšil rozhovor, který Kojima poskytl hernímu magazínu GamePro. Kojima v něm odpovídal na spoustu otázek, ale jen několik málo z nich stojí za vypíchnutí. Potvrdil například, že je MGS4 ještě pořád PS3 exkluzivní titul. Jinak řečeno Kojima a jeho tým vyvíjí MGS4 v současné době pouze pro PS3 a ne pro PS3 a Xbox 360, jak se spekulovalo na konci minulého roku. Jenže, i kdyby byla Xbox 360 ve vývoji, tak by o ní Kojima stejně nemohl mluvit, takže je těžké brát jeho ujištění za bernou minci

Daleko zajímavější je stejně Kojimův pohled na Blu-ray formát, na celý humbuk okolo high definitinon obsahu a konzoli Wii. Kojima by podle vlastních slov hrozně rád pracoval, tzn. chtěl udělat hru pro Wii. Prý o tom hovoří každý den. Nejdříve však musí dokončit gigantický MGS4 a až pak se bude moci – možná – věnovat vývoji něčeho pro Wii.

Co se Blu-ray a podpory 1080p rozlišení v MGS4 týče, tak Kojima už tak nadšeně nezněl. Podle něj si prý spousta lidí myslí, že je 20GB (kapacita základní verze BR disku) bůhvíjak hodně. Pro Kojimův tým to prý hodně není ani náhodou. Jeden záběr ze hry v HD rozlišení, doplněný o 5.1 zvuk, prý zabere tolik místa, že je 20GB zaplněno v cukuletu. Na konto HD grafiky Kojima dodal, že on a jeho tým nejsou ti, kdo chtějí HD grafiku. Kojimu osobně prý o HD grafiku vůbec nezajímá. V MGS titulech totiž stejně nejde o dokonalou čistotu obrazu a on i jeho spolupracovníci se snaží grafiku takříkajíc zašpinit, aby více žila a dýchala požadovanou atmosférou – nepůsobila sterilně.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama