moore-se-oprel-do-playstation-network-od-sony
Novinka Moore se opřel do PlayStation Network od Sony

Moore se opřel do PlayStation Network od Sony

sleepless.

sleepless.

10. 1. 2007 13:31
Reklama

Když se člověk do někoho opře a začne jej kritizovat, tak by to měl dělat pořádně, se zápalem a bez ohledu na následky. Víceprezident Microsoftu Peter Moore a generální manažer vývojářské skupiny Microsoftu Chris Satchell, jsou si výše uvedeného vědomi, a tak si nebrali žádné servítky, když během CES hovořili na konto společnosti Sony, respektive její PlayStation Network sítě/služby. Podle obou výše uvedených pánů je online služba Sony naprostá katastrofa, čemuž se ani jeden z nich nediví, jelikož prý Sony nemá ani schopnosti, ani talent, ani potřebné zkušenosti k tomu, aby mohla svým uživatelům nabídnou kvalitní online službu.

Podle Moorea zabere Sony několik dalších let, než z PS online služby udělá něco použitelného, přičemž ani to prý není vůbec jisté. Sony totiž aktuálně řeší jiné, daleko palčivější problémy, hlavně s hardwarem. Zbudování kvalitní online služby je přitom primárně softwarová záležitost. Zákazníci přitom od další generace konzolí očekávají nejenom kvalitní hardware a software, ale i širokou škálu doprovodných služeb, které Sony v současnosti nabídnou nemůže. Například Microsoftu to prý trvalo celé čtyři roky, než se v sektoru konzolových online služeb dostala tam, kde je nyní a dosáhla toho, že je jejich služba Xbox Live neustále upravována, vylepšována a obohacována o nový obsah. Přitom je Microsoft primárně softwarová společnost, takže k tomu měla lepší předpoklady, než společnost Sony.

Satchell svého kolegu Moorea doplnil prohlášením, že kdyby chtěl vlastní online službu vylepšit, tak by být Sony trošku více kopíroval Xbox Live. Fakt, že Sony nabízí v rámci své PlayStation Network víceméně všechny hlavní prvky zdarma, prý podle Satchella nehraje žádnou roli. PlayStation Network podle Satchella nic nenabízí, takže je logické, že je všechno zdarma. Nutno říci, že v tomhle Satchell trošku přestřelil, ale to je v pořádku. Prostě se jen nechal unést tím, že jeho výše postavený kolega Moore zvolil trošku ostřejší tón a chtěl jej něčím nesmyslným trumfnout.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama