spol-konami-zabila-sestici-ps3-wii-projektu
Novinka Spol. Konami zabila šestici PS3/Wii projektů

Spol. Konami zabila šestici PS3/Wii projektů

sleepless.

sleepless.

11. 1. 2007 11:32
Reklama

Japonský magazín Famitsu zveřejnil ve svém posledním čísle informaci o (na první pohled) docela masivní čistce ve společnosti Konami, jejímž výsledkem má být zrušení vývoje 4 titulů pro PlayStation3 a 2 her pro konzoli Wii. Konkrétně má jít o následující tituly:

Gradius Series (PS3)
Jikkyou Powerful Pro Baseball (PS3)
New Action Game (PS3)
New Role Playing Game (PS3)
New Action Adventure Game 2 (Wii)
Role Playing Game (Wii)

Jak sami vidíte, tak jde o samé očekávané „pecky“, na nějž se třásli hráči na celém světě (trocha sarkasmu nikdy neuškodí). Jediné, čeho můžeme skutečně litovat, je zrušení nového Gradius titulu pro PS3. Fakt, že ostatní hry neměly ani pracovní název, naznačuje, že šlo o projekty buď ve velmi ranné fázi vývoje, nebo projekty existující pouze na papíře, které na 90 procent ani nebyly schváleny k předprodukci a produkci.

Závěr je tedy takový, že zrušení šestice projektů není náznak ničeho jiného, než rozhodnutí managementu. Určitě to není známka nějakých finančních potíží, či něčeho podobného. Dokonce se dá říci, že to podobně chodí ve všech větších vývojářských a vydavatelských společnostech. Proces schvalování konceptů, návrhů, nápadů je totiž nesmírně složitý a je rozdělen na několik fází. Nezřídka se tak stává, že může koncept projít až do závěrečné fáze, kde je při schvalování odpálen a vyhozen do koše. Přeci jenom to vyjde levněji, než rušit projekt v polovině produkce, kdy v něm společnost utopí statisíce, či spíše miliony dolarů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama