naplni-sony-svuj-plan-ohledne-prodeju-ps3
Novinka Naplní Sony svůj plán ohledně prodejů PS3?

Naplní Sony svůj plán ohledně prodejů PS3?

sleepless.

sleepless.

16. 1. 2007 10:06
Reklama

Podle mínění japonské analytické skupiny Nomura Securities se společnosti Sony podaří plán prodeje konzole PS3 pro aktuální fiskální rok, který končí 31. března 2007, naplnit jen ze 75 procent. Na víně jsou přitom nižší než přepokládané prodeje PS3 v severní Americe. Analytici z Nomura Securities předpokládají, že se Sony nepodaří dostát svému cíli, kterým byl prodej 6 milionů kusů PS3 do konce aktuálního fiskálního roku. Namísto toho se prý prodá jen zhruba 4.5 milionů kusů PS3.

Na základě tohoto předpokladu upravili analytici z Nomura Securities i plány Sony na další dva fiskální roky, v jejichž průběhu se prý neprodá 16, ale jen 10 (fiskální rok co, skončí v březnu 2008), respektive 11 namísto 18 milionů (fiskální rok, co skončí v březnu 2009) kusů konzole PS3. Za nižší než předpokládané prodeje v následujících dvou fiskálních obdobích prý podle Nomura Securities neponesou vinu problémy s produkcí, potažmo dodávkami, ale spíše nedůvěra zákazníků v PS3.

Společnost Sony se však pořád svého plánu, prodat do konce letošního března 6 milionů kusů PS3, drží jako klíště. Svědčí o tom presentace tohoto plánu na CES 07, kde zároveň zástupce Sony oznámil, že byl před koncem roku do severoamerických obchodů odlifrován - prodán 1 milion kusů konzole PS3. Podle nedávno zveřejněných údajů od NPD se však od listopadového severoamerického launche prodalo do konce minulého roku 687 300 tisíc kusů PS3. Když se k tomu připočte počet v roce 2006 prodaných PS3 v Japonsku (470 000 podle Enterbrain), tak se dostaneme k číslu 1 157 300 prodaných kusů PS3 globálně, což neodpovídá původnímu plánu Sony. Ten totiž počítal s tím, že se v roce 2006 prodají 2 miliony kusů konzole PS3. Nezbývá než se dál sledovat, jak se budou prodeje PS3 v severní Americe i Japonsku vyvíjet v prvních třech měsících tohoto roku a jak celkový počet prodaných kusů PS3 v aktuálním fiskálním roce ovlivní launch PS3 v Evropě, k němuž dojde těsně před koncem března

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama