mluvci-scea-tvrdi-wii-je-impulsivni-koupe
Novinka Mluvčí SCEA tvrdí: "Wii je impulsivní koupě"

Mluvčí SCEA tvrdí: "Wii je impulsivní koupě"

sleepless.

sleepless.

1. 2. 2007 10:13
Reklama

Když se novinář zeptá, řekněme třeba PR managera, nebo přímo ředitele, jaký má názor na konkurenční produkt, tak obvykle odpoví něco ve smyslu, že ho ještě neměl v rukou, nemohl ho vyzkoušet, nebo začne blábolit úplné nesmysly a nakonec odpoví na něco úplně jiného. Zkrátka a dobře, dotazy na to, jak si vede přímá konkurence, bývají obvykle zahrány do autu.

Najdou se však výjimky, které se nebojí hovořit  na oko upřímně, byť to co říkají se pak ve výsledku obrátí proti nim. Takovýchto výjimek jsme si za poslední zhruba 3 roky užili dost a dost, když se nám o jejich přísun starali hlavně zástupci Nintenda, Sony a Microsoftu. Po launchi všech tří konzolí (tedy až na PS3 v Evropě) se však situace uklidnila. Mediální výpady sice neustaly, ale jejich frekvence se zmírnila. Občas se však přeci jenom něco objeví (viz. Docela nedávno Peter Moore vůči PS3 i Wii) a pak to stojí za to.

Naposledy se velmi pěkně předvedl v článku na New York Times mluvčí SCEA Dave Karraker, podle něhož Wii nepatří do stejné kategorie jako mnohem výkonnější PS3, s čímž se dá celkem v pohodě souhlasit. Obě konzole jsou totiž přeci jenom cílené na jiný dru hráčů. Čemu už se však lze jenom smát je poznámka Dava Karrakera o tom, že lze Wii považovat za tzv. impulsivní koupi a nic víc.

Impulsivní koupě, jak jistě víte, je předem neplánovaný - spontánní nákup něčeho nepříliš drahého. Jdete třeba nakoupit do obchodu a pak si u pokladny všimnete stojanů s levnými hrami (jsou už skoro všude) a jednu si prostě koupíte. To je impulsivní nákup. Těžko si však lze představit, že normální člověk půjde do obchoďáku a tam si jen tak z plezíru koupí impulsivně novou konzoli, v tomto případě Wii.

Nicméně, Dave Karraker dále pro NY Times připustil, že vánoční šílenství, kdy byli lidé kvůli PS3 schopni snad i vraždit už se uklidnilo a nyní se poptávka po PS3 trošku zmírnila. Díky pravidelným dodávkám nových kusů do obchodů už se tak podařilo eliminovat situaci, kdyby obchod neměl na skladě alespoň pár kousků PS3. Na závěr pak ještě Karraker dodal, že Wiičko je pro nové hráče, kteří doposud s hraním moc nekoketoval, zatímco PS3 je pro hardcore hráče. Karraker to možná ani netuší, ale co když právě v tom se do budoucna ukáže být problém PS3…

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama