viceprezident-sony-spekuluje-o-snizeni-ceny-ps3
Novinka Víceprezident Sony spekuluje o snížení ceny PS3

Víceprezident Sony spekuluje o snížení ceny PS3

sleepless.

sleepless.

1. 2. 2007 16:54
Reklama

Těžko říci, zdali se toho dočkáme už tento rok či příští (ačkoli věhlasní analytici mají jako obvykle jiný názor), ale do budoucna můžeme určitě počítat s tím, že společnost Sony sníží cenu PS3. Jak překvapivé! V centrále společnosti Sony v Tokiu vyrukoval s kacířskou myšlenkou o případném budoucím snížení ceny PS3 starší víceprezident Takao Yuhara, podle nějž se lze na machinace s cenou PS3 směrem dolů dívat jako na strategický nástroj při snaze o prosazení PS3 v dalších segmentech trhu. Samozřejmě jen za předpokladu, že bude tento nástroj použit ve správný čas.

Yuhara rovněž připustil, že ztráta videoherní divize Sony může na konci aktuálního fiskálního roku přesáhnout částku 1.6 miliardy dolarů, s níž Sony oficiálně počítá. Pokud bude ztráta videoherní divize skutečně vyšší, než se v současnosti čeká, tak to prý bude kvůli zvýšeným nákladům na propagaci a distribuci konzolí PS3 do obchodů. Právě výše ztráty videoherní divize Sony přitom bude hrát hlavní roli při rozhodování o snížení ceny PS3, k níž by tedy mohlo dojít už během následujícího fiskálního roku, který pro Sony začíná 1. dubna 2007.

Yuhara navíc ještě vysvětlil, proč byla těsně před japonským launchem PS3 snížena cena 20GB verze o téměř 20 procent. Prý to bylo kvůli nabuzení zájmu hardcore hráčů a kvůli zajištění co nejméně problémového launche PS3 v Japonsku. Když si to tedy shrneme, tak by cena PS3 mohla potenciálně klesnou ještě během tohoto roku, třeba na jeho konci. Dá se však očekávat, že by tomuto kroku muselo předcházet snížení výrobních nákladů PS3, které jsou v současnosti tak vysoké, že Sony prodělává na každém prodaném kusu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama