blu-ray-valcuje-hd-dvd-prodejne
Novinka Blu-ray válcuje HD-DVD - prodejně

Blu-ray válcuje HD-DVD - prodejně

sleepless.

sleepless.

6. 2. 2007 08:16
Reklama

SPol. Sony Computer Entertainment Amerika si samozřejmě nemohla nechat ujít příležitost k tomu, aby se při první příležitosti pochlubila s (dosavadním!) úspěchem svých filmových Blu-ray disků, které se prodávají podstatně lépe než filmy na HD-DVD. Tak to alespoň tvrdí informace, k níž se po vyhodnocení údajů ze svého tržního průzkumu, dobrala firma Nielsen VideoScan, jež se soustřeďuje právě na průzkumy v oblasti prodeje VHS a DVD.

Podle Nielsen VideoScan se v prvním lednovém týdnu prodávaly filmy na Blu-ray a HD-DVD v poměru 2 ku 1. To znamenaná, že na každých 100 prodaných Blu-ray filmů připadá cca 47 prodaných filmů na HD-DVD. V druhém lednovém týdnu byl tento poměr ještě více ve prospěch Blu-ray, když na každý 100 prodaných Blu-ray filmů připadlo cca 38 prodaných HD-DVD filmů.

SCEA samozřejmě uspokojivé prodejní výsledky Blu-ray filmů přičítá tomu, že se doposud podařilo na trh (globálně, ne jenom v USA) dodat přes 2 miliony kusů konzole PS3. Navíc pode interního průzkumu provedeného za účasti více než 100 000 současných majitelů konzole PS3, už 90 procent z nich sledoval na své PS3 nějaký Blu-ray film, 80 procent z nich si chce do budoucna další Blu-ray film koupit a 72 procent z nich si další Blu-ray film chce do budoucna půjčit.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama