prodeje-kingdom-hearts-her-zdolaly-10-mil-hranici
Novinka Prodeje Kingdom Hearts her zdolaly 10 mil. hranici

Prodeje Kingdom Hearts her zdolaly 10 mil. hranici

sleepless.

sleepless.

6. 2. 2007 08:57
Reklama

Prozatím trojdílná série Kingdom Hearts, která vznikla díky vzájemné spolupráci těch nejtalentovanějších lidí ze společností Square Enix a Buena Vista Games, je pro všechny zainteresované subjekty doslova a do písmene zlatý důl. Vyplývá to z aktuálně zveřejněné informace, podle níž se prodeje trojice doposud vydaných Kingdom Hearts titulů přehouply přes úctyhodnou hranici 10 milionů kusů.

Jistě, 10 milionů prodaných kusů už v minulosti překročila celá řada sérií, nebo dokonce samostatných titulů, ale nic to nemění na faktu, že jde o ohromný úspěch. Mě osobně však úspěch KH série těší o to více, že jsou všechny tři tituly nesmírně kvalitní. Nejvíce to přitom platí o Kingdom Hearts II, což je jeden z nejlepších PS2 titulů vůbec.

Kingdom Hearts série byla odstartována 1. září 2002 PS2 akčním RPG Kingdom Hearts, kterého se k 31. 12. 2006 prodalo v Japonsku přes 1.5 milionů kusů, v sev. Americe přes 3 miliony kusů a v Evropě přes 1.1 milionu kusů.

Pak se v na konci roku 2004 objevilo na trhu pokračování pro handheld GBA nazvané Kingdom Hearts: Chain of Memories, kterého se v Japonsku prodalo přes 400 000 kusů, v sev. Americe skoro 1 milion kusů a v Evropě pak okolo 200 000 kusů.

No a konečně v březnu minulého roku se na trh dostal třetí díl Kingdom Hearts II (skutečně navazoval na události z KH: Chain of Memories na GBA), kterého se doma v Japonsku prodalo přes 1.1 milionu kusů, v sev. Americe přes 1.7 milionu kusů a v Evropě zatím zhruba 700 000 kusů (v EU však hra vyšla mnohem později, než ve zbytku světa).

Squeenixu i Buena Vista Games se prodeje KH titulů rozhodně líbí a spolupráce by se tak měla protáhnout i do dalších let. Ostatně fanoušci ani nic jiného nečekají, protože příběh Kingdom Hearts není ani zdaleka ukončen. Ještě než se však dočkají regulérního čtvrtého KH titulu (což bude chvilku trvat), tak si budou moci zahrát Kingdom Hearts II Final Mix +, což je spojení KHII a Chain of Memories v jeden velký balík.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama