xbox-360-se-120-gb-hdd-a-hdmi-uz-v-dubnu
Novinka Xbox 360 se 120 GB HDD a HDMI už v dubnu?

Xbox 360 se 120 GB HDD a HDMI už v dubnu?

sleepless.

sleepless.

8. 2. 2007 08:20 3
Reklama

Spekulací o zbrusu nových verzích konzole Xbox 360, jsme si v posledních měsících užili více než dost. Víceméně všechny se přitom začínaly a končily u témat typu větší pevný disk, tišší mechanika (na tu už vlastně došlo) a HDMI port. Společnost Microsoft však jakékoli zmínky o novém modelu Xboxu 360 drtí (s pečlivostí sobě vlastní) na prach svým ani-šuškandovým kladivem, z něhož při bouchání do otravných spekulací vychází zvuky připomínající slova a věty „Nebudeme se vyjadřovat“, „MS se nevyjadřuje ke spekulacím“, „V tuto chvíli nemáme co bychom mohli oficiálně oznámit/potvrdit“ a tak dále. Každému je však jasné, že se nový model Xboxu 360 s větším HDD, HDMI portem a dalšími novými prvky, dříve či později na trhu objeví. Vážně jde jen o to, kdy.

No a jak naznačují spekulace a zvěsti od našich přátel ze země přejetých klokanů – Austrálie – tak právě na tomto kontinentě se prý nová verze Xboxu 360 (v černé barvě, s černým ovladačem, 120 GB HDD, HDMI port) začne prodávat už na začátku dubna, ačkoli je prý velká snaha začít s prodejem už na konci března. To všechno, aby společnost Microsoft zákazníky motivovala ke koupi nového Xboxu 360 namísto PS3

Výše uvedená informace zatím není oficiálně potvrzená od Microsoftu, ale potvrdilo ji nezávisle na sobě hned několik poboček australského obchodního řetězce Meyer, kde se prý v uplynulých dnech stavovali zástupci Microsoftu a předváděli prodavačům nový černý Xbox 360 (aby ho pak uměli prodávat, dělá se to běžně u většiny podobného zboží). Černý Xbox 360 však nebude k dispozici v takovém množství, aby v obchodech vytlačil z pultů dva současné modely.

V Austrálii prý půjde o limitovanou edici, která se bude prodávat za cenu 749 australských dolarů, která je nastavena přesně tak, aby mohl černý Xbox 360 se 120 GB HDD a HDMI portem přímo bojovat s 60GB verzí PS3, jež se bude v Austrálii prodávat od 23. března na cenu 999.95 aus dolarů. Ony ty dvě částky (749 a 999.95) spolu na první pohled nesouvisejí, ale v momentě, když se k ceně černého Xboxu 360 přičte HD-DVD addon (aby šlo obě konzole přímo porovnávat, poněvadž PS3 má Blu-ray) v ceně necelých 250 aus dolarů, tak už jsou ceny víceméně totožné.

Společnost Microsoft se jako obvykle k celé věci nijak nevyjádřila, respektive odmítla komentovat spekulace z neoficiálního webu. Launch PS3 už je však takříkajíc za dveřmi a jestli Microsoft skutečně plánuje nový model Xboxu 360, tak se to určitě velmi brzy dozvíme.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama