omezena-zpetna-kompatibilita-v-pal-verzi-ps3
Novinka Omezená zpětná kompatibilita v PAL verzi PS3!

Omezená zpětná kompatibilita v PAL verzi PS3!

sleepless.

sleepless.

23. 2. 2007 15:16 3
Reklama

Společnost Sony Computer Entertainment Europe (SCEE) dnes přišla s hodně překvapivou oficiální informací, která hráče v PALových teritoriích rozhodně nepotěší. Hráči v Evropě, Austrálii, v Africe a na Blízkém východě se totiž dočkají jiné verze konzole PlayStation 3, než která se v současnosti prodává v Japonsku a v severní Americe. Na první pohled bude PALová verze PS3 vypadat stejně jako NTSC verze. Rozdíly se totiž skrývají pod povrchem.

Zatímco NTSC verze PS3 obsahuje původní grafický čip z PS2 (Emotion Engine), tak PALová verze PS3 už jej neobsahuje a bude jej pouze emulovat. Výsledkem tohoto opatření je ořezaná zpětná kompatibilita PALové verze konzole PS3, která bude schopna přehrávat jen omezené množství PS2 her. V tiskové zprávě se doslova praví, že PAL verze PS3 bude kompatibilní s širokou nabídkou PSX her a s omezenou nabídkou PS2 her.

Seznam PS2 her, které na PS3 půjdou spustit, však SCEE hodlá zveřejnit až 23. března, tedy v den evropského launche. Tiskovka dále naznačuje, že do budoucna bude PS2 kompatibilita na PS3 rozšiřována prostřednictvím updatů, tak jako tomu je u  Xboxu 360. No a další ránou pod pás uživatelům v PALových teritoriích je naznačená osekaná podpora různých medií pro ukládání dat, v tomto případě zřejmě paměťových karet z PSX a PS2.

Společnost Sony Computer Entertainment Europe výše popsané změny odůvodnila prostřednictvím svého prezidenta Davida Reevese tím, že je PS3 systém určený v prvé řadě pro přehrávání next-gen her navržených a vytvořených k tomu, aby využívaly jeho možnosti (tzn. HD grafika, reálná fyzika, HD zvuk a tak dále). Proto se spol. Sony rozhodla postavit PS2 i PSX a tím pádem i zajištění zpětné kompatibility, na druhou kolej s tím, že se bude koncentrovat na tvorbu obsahu pro PS3.

Na tohle vágní prohlášení však můžeme v klidu hned teď zapomenout. Vyškrtnutí grafického PS2 čipu Emotion Engine z HW specifikací PS3 pro PALová teritoria, je motivováno jen a pouze snížením produkčních nákladů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama