plan-sony-6-mil-ps3-na-trhu-do-konce-brezna
Novinka Plán Sony - 6 mil. PS3 na trhu do konce března

Plán Sony - 6 mil. PS3 na trhu do konce března

sleepless.

sleepless.

28. 2. 2007 17:07 2
Reklama

Zatímco o Wii se musí zákazníci ve většině severoamerických, ale i evropských obchodů ještě pořád prát, tak o PS3 ne. Tak to alespoň tvrdí pravidelně se objevující zprávy na celé řadě (nejenom) herních webů, z nichž vznikla obecná představa o tom, že se PS3 neprodává. Jak ovšem dokazují čísla, tak to není zas až tak úplně pravda a šéf Sony Computer Entertainment of America Jack Tretton to vidí stejně.

Podle něho jsou prý informace o tom, že není problém na pultech severoamerických obchodů najít kdykoli ke koupi určenou PS3, důkazem dobře fungující produkce a distribuce Sony. Podle Trettona je totiž spol. Sony schopna vyrábět a dodávat nové kusy PS3 do obchodů v daleko větším množství a daleko rychleji než u PSX a PS2. Tretton navíc prohlásil, že je na území severní Ameriky ještě stále celá řada oblastí, kde není lehké narazit na neprodanou PS3.

Celkově je společnost Sony s prodejností PS3 v severní Americe spokojena. Všechno se prý vyvíjí podle plánu, který počítá s tím, že budou na konci března (tedy do konce fiskálního roku) na severoamerický trh odeslány 2 miliony kusů PS3. Globální plán Sony, do něhož je zahrnut i launch PS3 v Evropě, pak počítá s tím, že do konce března bude na všech třech hlavních trzích uvedeno 6 milionů kusů PS3.

Těžko říci, zdali se to Sony nakonec povede. Pokud však máme věřit neoficiální informacím z Japonska, tak byly doposud na trh v sev. Americe a v Japonsku uvedeny 4 miliony kusů PS3. Během března tak Sony musí vyprodukovat a na trh uvést 2 miliony kusů PS3, což asi nebude problém. Jak totiž Jack Tretton pro Reuters potvrdil, tak v průběhu dubna a května chce Sony plně pokrýt veškerou poptávku po PS3 v severní Americe s tím, že tento stav pak hodlá udržet. Problémy s produkcí PS3 už tak jsou podle všeho minulostí.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama