co-lze-cekat-od-prezentace-sony-na-gdc-07
Novinka Co lze čekat od prezentace Sony na GDC 07

Co lze čekat od prezentace Sony na GDC 07

sleepless.

sleepless.

2. 3. 2007 16:50 2
Reklama

Příští týden ve středu vystoupí se svojí prezentací na GDC 07 Phil Harrisonze Sony, od něhož se očekává, že celému světu prozradí další plány společnosti Sony týkající se nejenom konzole PS3 a her i služeb pro ni, ale i PSP a možná dojde i na nějaké to oznámení ohledně PS2. To co chce Harrison na GDC oznámit je zatím drženo v tajnosti – tedy alespoň oficiálně. Jako víceméně vždycky při podobných příležitostech se kusé informace o obsahu prezentace dostaly na web o pár dní dříve, což společnost Sony rozhodně nepotěšilo.

Z informací, které na veřejnost prosákly vyplývá, že Sony kromě jiného chystá službu PlayStation Home, což by měla být alternativa k hráčskému Gamertagu v případě Xbox 360 a Mii postavičkám v případě konzole Wii. Hovoří se o tom, že PlayStation Home bude průsečík těchto dvou služeb. Každý hráč bude mít na své PS3 k dispozici nejenom svého avatara, ale i jakýsi virtuální 3D domeček, v němž budou uloženy různé informace o titulech, které hrál, jak dlouho je hrál, kam se v nich dostal, budou tam umístěny trofeje z různých her a tak dále. Možnosti, které PlayStation Home nabízí, jsou prý obrovské, hlavně co se budování komunity týče. Zdali to je pravda, nebo pustá fáma se však uvidí až příští týden.

Harrison bude dále během prezentace hovořit o chystaném firmware updatu, kterým už budou PAL verze PS3 při launchi vybaveny. Tento update by měl přinést úpravu uživatelského rozhraní PlayStation Store, upravenou integritu PSN, možnost dělat si z obrázků na HDD wallpapery, možnost měnit barvu pozadí, měl by do nabídky PS Store přidat možnost nakupovat a stahovat filmy, písničky, alba, zkrátka veškerý obsah Sony Connet. Dále by měl firmware update v PS Store zpřístupnit možnost používání PlayStation Card a v neposlední řadě by měl přinést službu PlayStation Lifestyle. No a právě okolo této nové služby by se měla utvářet komunita uživatelů. PS Lifestyle má být totiž něco jako kombinace My Space a Youtube, kde se bude všechno točit okolo uživateli vytvářeného obsahu.

Harrison se nevyhne ani řeči o nedávno oznámeném vyjmutí Emotion engine čipu z PAL verze PS3. Hovořit se bude určitě o zpětné kompatibilitě PSX a PS2 titulů, o snížených nákladech na produkci PS3, ale i o možných vylepšeních, které by mohly potkat na PS3 spouštěné PS2 a PSX tituly díky tomu, že už tyto hry (tedy vlastně jenom PS2 hry) nebudou spouštěné přes hardware (Emotion engine čip), ale softwarově přes emulátor.

No a zřejmě tu největší část celé prezentace pak zabere softwaru se týkající segment, kde se bude hovořit o nových PS3/PS2/PSP hrách, budou se oznamovat termíny vydání her už představených, dojde na pouštění videoukázek, oznamování demoverzí a dalších důležitých událostí. Hned následující den po Harrisonově prezentaci – ve čtvrtek 8. března – by se měla na PSN objevit spousta nového obsahu. Kromě jiného to mají být demoverze titulů Lair, Virtua Fighter 5, Virtua Tennis 3, Rainbow Six Vegas a Warhawk, ale i videa z celé řady očekávaných her včetně Killzone 2, Ghost Recon Advanced Warfighter 2 a tak dále.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama