identita-spiciho-psp-projektu-davida-jaffeho
Novinka Identita spícího PSP projektu Davida Jaffeho

Identita spícího PSP projektu Davida Jaffeho

sleepless.

sleepless.

10. 3. 2007 09:40
Reklama

Známý vývojář David Jaffe, který má triku God of War, brzy i PS3 titul Calling All Cars nebo tituly v sérii Twisted Metal, v průběhu minulého roku několikrát naznačil, že spolu s týmem Incognito pracuje na PSP titulu s pracovním názvem HL. Naposledy o tomto projektu hovořil Jaffe v září minulého roku, když přiznal, že jeho vývoj byl pozastaven kvůli nedostatku času, kterým trpěl sám Jaffe, ale i tvůrci z Incognito. Těžko říci, jaký je v současnosti statut oné hry, k níž se chtěl Jaffe podle informací ze září minulého roku časem vrátit, ale dá se předpokládat, že se na ní nepracuje a možná už ani nikdy nebude. Jaffe totiž v rozhovoru pro Entertainment Weekly prozradil nejenom plný název projektu HL, ale i detaily ohledně jeho konceptu.

Takže HL znamená Heartland a mělo jít o FPS pro handheld FPS, v níž Čína napadla USA a hlavní hrdina – původem Číňan – by se musel řešit dilema, zdali zůstat a bojovat proti čínským vojákům, nebo dezertovat k Číňanům, aby se mohl potkat se svoji rodinou. Jaffe a jeho spolupracovníci se prý snažili do hry nacpat co nejvíce situací, které by ve hráčích vyvolávaly silné emoce různého druhu. Příkladem za všechny jsou třeba scény, v nichž by americká armáda slídila v civilních domech a velitel by hráči přikázal, aby zabil nevinné čínské Američany jenom kvůli jejich původu. Podobné scény byly schválně navrženy takto drsně, aby se hráči zamysleli, co to znamená být v této době Američanem, respektive žít v v této době v USA.

Jaffe v rozhovoru velmi krátce odpovídá i na otázku, která se týká zamýšlené filmové adaptace God of War. V současnosti už prý existuje velmi dobrý scénář k filmu, jehož autorem je David Self – autor scénáře pro film Třináct dní s Kevinem Costnerem, nebo Mendesovu Cestu do zatracení aka Road to Perdition. No a tento scénář prý teď čeká posouzení od blíže nespecifikovaného slavného režiséra. Jinak pro roli Kratose by se podle Jaffeho nevíce hodil Djimon Hounsou.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama