vypocetni-vykon-ps3-pouzit-k-vyzkumu-nemoci
Novinka Výpočetní výkon PS3 použit k výzkumu nemocí

Výpočetní výkon PS3 použit k výzkumu nemocí

sleepless.

sleepless.

16. 3. 2007 07:37
Reklama

Společnost Sony dostála svému slibu, nebo spíše dohodě se Stanfordskou univerzitou z léta roku 2006 a oznámila, že na konci tohoto měsíce zapojí majitele PS3 v rámci programu Folding@home do distribuované výpočetní sítě, která bude zpracovávat data pro výzkum řady závažným nemocí včetně Parkinsonovy a Alzheimerovy nemoci.

Zájemci z řad majitelů PS3 najdou po instalaci chystaného firmware updatu 1.60 (který bude podle všeho předinstalován v PAL verzích PS3, které se začnou prodávat 23. března) v XMB ikonku Folding@home, která jim umožní spustit výpočetní aplikaci, jež bude z centrálního serveru přijímat data, s pomocí výpočetního výkonu Cell procesoru PS3 je zpracovávat a posílat po dokončení výpočtů zpět na centrální server a takhle pořád dokolečka. Uživatel si však bude moci nastavit běh aplikace tak, aby se spustila ve chvílích, kdy bude PS3 zapnutá, připojena k internetu, ale nebude využívána.

Program Folding@home běží už od roku 2000 a na celém světě už se do něj zapojily miliony majitelů PC. Podle Sony i zástupce Stanfordské univerzity je však PS3 schopna provádět složité výpočty až 10x rychleji než současné průměrné PC, což prý umožní provádět výpočty, na něž si vědci ze Stanfordu dříve ani nepomysleli. Společnost Sony se nehodlá zastavit pouze o podpory programu Folding@home. V tiskové zprávě slíbila, že se hodlá zapojit do celé řady studií a výzkumů nejenom na poli medicíny.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama