katamari-ace-combat-a-warhammer-na-xbox-360
Novinka Katamari, Ace Combat a Warhammer na Xbox 360?

Katamari, Ace Combat a Warhammer na Xbox 360?

sleepless.

sleepless.

17. 3. 2007 10:27
Reklama

Společnost Namco Bandai není nijak zásadně vázána k jedné konzolové platformě. Bez bázně a hany vydává hry pro PS2, Xbox 360, PS3, ale i pro PC, DS, PSP a tak dále. Co však u her od Namco Bandai není obvyklé, to je multiplatformovost. Jen málokdy se stane, že by nějaká hra od Namco Bandai vyšla třeba na třech, či čtyřech platformách zároveň, jak je to běžné u her například od EA, nebo Vivendi Games. Do budoucna by se to však mělo změnit, jak letos v lednu naznačil v rozhovoru pro Next-Gen.biz Zach Karlsson – tehdy nový ředitel divize obchodního rozvoje severoamerické pobočky Namco Bandai.

Pro hráče to znamená, že se od Namco Bandai možná dočkají většího množství her, které budou zároveň vycházet na PC, Xboxu 360 a PS3. Karlsson ve výše zmíněném rozhovoru naznačil, že by se třeba mohla do budoucna objevit Xbox 360 verze Hellgate: London. O ní však žádné další zprávy k dispozici nejsou, o spekulacích ani nemluvě. O čem však už můžeme spekulovat, to je Xbox 360 verze RTS Warhammer: Mark of Chaos, která na PC vyšla ke konci minulého roku, nebo o Xbox 360 titulu v sérii Ace Combat, která byla až doposud vázána (takřka) exkluzivně na platformy od společnosti Sony, což platí i pro sérii Katamari Damacy.

Proč právě tyto tři tituly by se měly objevit na platformě Xbox 360? To samozřejmě nevíme. Jediné co víme je, že by se na ní mohly objevit, jak naznačují foťákem v mobilu pořízené fotky z databáze severoamerické prodejní sítě Blockbuster na Xboxic, na nichž jsou vidět záznamy pro Xbox 360 tituly Beautiful Katamari, Warhammer: Mark of Chaos a Ace Combat 6. Fotky samozřejmě vůbec nic nedokazují. Koneckonců může jí o speciálně vytvořené, respektive v grafickém programu upravené kousky. Rozhodně bychom je však hnedka nezatracovali. Společnost Namco Bandai si třeba ochrannou známku Beautiful Katamari skutečně zaregistrovala. Navíc se stává docela často, že prodejci do svých databází zařadí na základě informací od prodejců tituly, které ještě nebyly oficiálně oznámeny.

Prozatím si samozřejmě ponecháme trošku odstup a počkáme, jak se celá situace vyvine. Možnost, že se kterýkoli z výše uvedených tří titulů na konec na Xbox 360 platformě objeví, se nám však jeví jako docela pravděpodobná. Zvlášť, když už se v uplynulých měsících nějaké ty zmínky o možném Katamari titulu pro Xbox Live Arcade éterem prohnaly. Uvidíme, uvidíme...

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama