dalsi-analytik-predpovida-snizeni-ceny-ps3
Novinka Další analytik předpovídá snížení ceny PS3

Další analytik předpovídá snížení ceny PS3

sleepless.

sleepless.

21. 3. 2007 16:07 4
Reklama

Kolikrát už se v průběhu posledních tří měsíců spekulovalo o možném snížení ceny PlayStation 3? Třikrát, čtyřikrát? Společnost Sony jakékoli diskuse ohledně snížení ceny PS3 vesele ignoruje a možná právě to svádí analytiky k tomu, aby tohle téma pořád dokolečka omílali. Posledním v dlouhé řadě je analytik Goldman Sachs Yuji Fujimori, který očekává, že cena PS3 půjde ještě před letošní vánoční sezónou (takže někdy v říjnu) dolů o celých 100 dolarů (zřejmě myslel pouze na severní Ameriku a Japonsko).

Fujimori se domnívá, že se spol. Sony ke snížení ceny rozhodne kvůli tomu, že jí z dlouhodobého hlediska vlastně vůbec neuškodí. Tím, že na trh uvede (v Evropě 23. 3., ve zbytku světa v průběhu května) upravenou PS3 bez Emotion engine čipu (a dalších součástek) a přejde na jinou výrobní technologii (například 65nm verze Cell procesoru od IBM), sníží náklady na výrobu PS3 a vytvoří si tak prostor ke snížení ceny samotné konzole.

Fujimori prostě vychází z toho, že v případě konzolí PSX i PS2 společnost Sony úpravami výrobního procesu i konzole samotné nakonec dospěla ke snížení počtu součástek na více než polovinu. U PSX to bylo ze 700 na 200 součástek a u PS2 z 2000 na 600 součástek. U PS3 se předpokládá, že by po úpravách mohlo dojít ke snížení počtu součástek ze 4000 a 2000. Podobná verze je prý ostatně na papíře a je pouze otázkou času, než se dostane do výrobního procesu. Nezbývá tedy než čekat, jestli je Yuji Fujimori se svojí předpovědí vedle jak ta jedle, nebo má pravdu (alespoň částečně).

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama