predcasne-zahajeni-prodeje-ps3-v-italii
Novinka Předčasné zahájení prodeje PS3 v Itálii

Předčasné zahájení prodeje PS3 v Itálii

sleepless.

sleepless.

21. 3. 2007 16:40
Reklama

Dvojice italských obchodní řetězců se rozhodla, že nemá cenu čekat na oficiální termín a zahájila prodej konzole PlayStation 3 o dva dny dříve. Podle informace z GamesIndustry.biz, respektive od Davida Shera z italského magazínu Trade Interactive Multimedia, rozjel celou akci poměrně nevýznamný řetězec Darty, když v celonárodním tisku zveřejnil na začátku týdne reklamu, která se týkala oznámení o předčasném zahájení konzole PS3, k němuž mělo v prodejnách Darty dojít dnes v 19:00. Na tuto reklamní kampaň pak zareagoval významnější obchodní řetězec Media World (patří mu zhruba 20% podíl na trhu), který oznámil, že začne PS3 také prodávat dříve a to už dnes od 9 hodin ráno, k čemuž také došlo.

Podle Shera tím oba obchodní řetězce – Darty i Media World – postavily další prodejce her a videoherního hardwaru v Itálii do značně nevýhodné pozice. Řada z nich ještě k dispozici žádné PS3 od Sony nemá a nebude mít do pátku. Italská síť prodeje GameStop se naštěstí strhnout nenechala a oznámila, že prodej PS3 zahájí až v pátek 23. března, tak jako prodejci ve zbytku Evropy.

Společnost Sony Computer Entertainment Europe je dle vyjádření své mluvčí situací v Itálii značně znepokojena a je zklamána chování některých prodejců. SCEE se prý snaží o to, aby měli všichni zájemci o PS3 stejnou šanci si konzoli koupit, čehož už díky akci dvojice italských obchodních řetězců nebude možné dosáhnout. Mluvčí dále uvedla, že spol. Sony pečlivě zváží všechny možnosti týkající se toho, jak naloží s prodejci, kteří PS3 v Evropě začali, nebo začnou prodávat dříve než 23. března.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama