sony-cz-playstation-store-pro-cechy-nedostupny
Novinka Sony CZ: PlayStation Store pro Čechy nedostupný

Sony CZ: PlayStation Store pro Čechy nedostupný

sleepless.

sleepless.

21. 3. 2007 13:30 30
Reklama

Update - 21. 3. Společnost Sony Czech zareagovala na informace, které jsme publikovali včera v podvečer a zveřejnila k nim oficiální stanovisko, díky němuž by mělo být v otázce přístupnosti PlayStation Network a PlayStation Store z ČR zcela jasno.

Budoucí majitelé PS3 se budou moci s českou adresou zaregistrovat a následně využívat nabídky služeb PlayStation Network. To znamená, že jim bude kromě jiného k dispozici například online multiplayer a všechny druhy chatu (textový, video, hlas). Firmware updaty českým majitelům PS3 k dispozici budou.

Nabídka služeb PlayStation Store však budoucím majitelů PS3, kteří při registraci zadají českou adresu, k dispozici nebude. To znamená, že si nebudou moci stahovat zdarma dostupný obsah (dema, videa a další) ani nakupovat obsah placený (PSX hry, nový obsah do her a tak dále).

Sečteno podtrženo, víceméně platí to co jsme psali už včera a pokud chcete mít přístup k obsahu PlayStation Store, nebo alespoň k tomu zdarma dostupnému, tak musíte při registraci popřít svoji státní příslušnost a uvést, že bydlíte třeba ve Velké Británii, v Německu, v Holandsku, Rakousku a tak dále. Výběr alternativ je docela slušný.

Původní informace 20. 3.

Čeští majitelé konzole Xbox 360 to dobře znají. Pokud chce člověk používat online službu Xbox Live, tak musí při registračním procesu zalhat a uvést, že bydlí například v Anglii,v Německu, v Rakousku, zkrátka v zemích, kde je XBL oficiálně podporována. V ČR totiž služba Xbox Live oficiálně podporována není a tuzemští majitelé Xboxu 360 tak nemají k XBL vůbec přístup – oficiálně.

V případě PS3 „služby“ (ona to není online služba, to bude až Home) PlayStation Network tomu mělo být jinak. Celé ty dlouhé měsíce jsme se na základě oficiálních informací domnívali, že bude PlayStation Network přístupná i z ČR, aniž bychom museli při registraci lhát a uvádět, že bydlíme třeba v Londýně a že si tak budeme moci bez omezení stahovat dema a videa, kupovat PSX hry, nebo updaty a tak dále. Zkrátka a dobře, měli jsme za to, že budeme moci PSN užívat bez omezení.

Bohužel, situace se podle informace přímo od zdroje, tedy z české pobočky Sony, v mezičase změnila. To co platilo ještě před několika měsíci už nyní neplatí a majitelé PS3 z ČR prý přístup k PlayStation Network, hlavně k  obsahu této služby (dema, videa, PSX hry, updaty), mít nebudou, alespoň prozatím. Změnit by se to mělo zřejmě (tzn. je to náš odhad) až v momentě, kdy bude k dispozici česká lokalizace uživatelského rozhraní PlayStation Network, což může trvat měsíc, dva, tři, půl roku, rok.....

Každopádně, pro budoucí české majitele tato informace znamená následující. Pokud při registraci zadají jako místo pobytu ČR (ta možnost v menu je), tak se zřejmě nebudou moci k PlayStation Network vůbec připojit a nebudou si moci stahovat dema, nový obsah do her, videa a tak dále. Dá se to samozřejmě obejít tím, že při registraci zadají jako místo pobytu některou ze zemí západní Evropy, jako je například Německo, nebo Velkou Británii.

To jim zajistí přístup k službě PlayStation Network a jejímu volně dostupnému obsahu. Je však otázka, zdali si budou s pomocí kreditní karty moci nakupovat placený obsah. Systém totiž po zadání údajů z kreditky zcela určitě zjistí, v jaké zemi byla vydána. No a pokud zjistí, že byla vydána v ČR, tak možná nebude transakce povolena. To jsou však jenom naše domněnky. Ověřit si to zatím nemůžeme. V současné chvíli nezbývá než vyčkat, jak se vyjádří společnost Sony Czech.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama