jak-nakupovat-s-pal-ps3-na-playstation-store
Novinka Jak nakupovat s PAL PS3 na PlayStation Store

Jak nakupovat s PAL PS3 na PlayStation Store

sleepless.

sleepless.

26. 3. 2007 15:40 8
Reklama

Update: Jak se ukázalo, tak problémy s nákupem obsahu z PlayStation Store platí jen v rámci Evropy. Pokud si vytvoříte US účet, čili při registraci uvedete severoamerickou adresu, tak s nákupem z US verze PlayStation Store není podle informace od čtenářů v diskusi žádný problém, což jsme si sami mohli ověřit až před chivlkou. 

Když už jsme dnes nakousli téma nedostupnosti PlayStation Store z řady evropských zemí, tak využijeme situace a doplníme informaci týkající se možnosti/nemožnosti nákupu přes PlayStation Store, pokud člověk při registraci zalže a uvede, že je třeba z Anglie. V takovém případě sice může stahovat z PS Store volně dostupný obsah, ale už si stejně nemůže nic koupit!

Jakmile to člověk zkusí, tak po něm systém kromě tradičních informací o kreditní kartě požaduje i zadání adresy, na níž byla kreditka vydána. Problém je v tom, že v rámci tohoto dialogu nelze měnit zemi, v níž byla karta vydána. Tato položka je předvyplněná a je stejná jako země, kterou jste uvedli při registraci.

Když se tedy zaregistrujete jako Angličan, tak vás sytém při pokusu o koupi z PS Store vyzve, abyste doplnili anglickou adresu, na níž byla karta vydána. Tady už si člověk logicky nic vymyslet nemůže. Pokud nenapíše pravdivé údaje, tak systém platbu nepovolí.

Pokud tedy nevlastníte zahraniční platební kartu, tak se s nákupem přes PlayStation Store můžete rovnou rozloučit. Přinejmenším do chvíle, než u nás PS Store bude oficiálně zprovozněn, což může být příští měsíc, ale i příští rok. Ti co si PS3 importovali z Japonska, nebo severní Ameriky výše popsaným problémem netrpí a mohou ze severoamerického PS Store nakupovat i s CZ kreditkou, jak se jim zlíbí.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama