xbox-360-hd-dvd-a-blu-ray-nepotrebuje
Novinka Xbox 360 HD-DVD a Blu-ray nepotřebuje!

Xbox 360 HD-DVD a Blu-ray nepotřebuje!

sleepless.

sleepless.

26. 3. 2007 14:25
Reklama

Zmínka šéfa britské Xbox divize společnosti Microsoft o tom, že když si to majitelé Xboxu 360 budou přát, tak je jim spol. Microsoft schopna nabídnou i externí Blu-ray mechaniku, se setkala se nebývalým ohlasem. Nic na tom nemění fakt, že přesně to samé pronesl už před více než rokem Peter Moore. Lidé však mají krátkou paměť, takže je jim potřeba pořád všecko připomínat. Zvlášť, když možnost, že bude pro Xbox 360 k dispozici Blu-ray mechanika, je zcela evidentně běh na dlouhou trať.

Tentokrát v rozhovoru pro GamesIndustry.biz to prohlásil opět Neil Thompson, podle něhož ještě se ještě trh nepřeorientoval z DVD na HD disky typu HD-DVD a Blu-ray. Pro Microsoft tak vlastně není důvod, aby se momentálně zabýval nutností, nabídnout zákazníkům několik set Euro drahou mechaniku, která přehraje disky s kapacitou, jež vlastně nebude na nic využita.

Tím Thompson naráží na konzoli PlayStation 3, která obsahuje Blu-ray mechaniku a společnost Sony právě na to hodně vsází. Snaží se PS3 prodávat nejenom jako herní zařízení, ale i špičkový Blu-ray přehrávač. PS3 by se podle Sony měla stát do budoucna multimediálním centrem domácnosti. Podle vyjádření Thompsona pro GamesIndustry.biz se však této případné roli nevyhýbá ani společnost Microsoft. Jen k ní hodlá dospět jinou cestou než Sony.

Zatímco PS3 nabízí všechno v jednom balení od začátku, tak Xbox 360 bude nové prvky přibírat až postupně. Dle Thompsona je to dáno hlavně architekturou Xbox 360 hardwaru, která využívá obslužný software údajně daleko efektivnějším způsobem, než PS3. Thompson si tak prý nedokáže představit situaci, kdyby spol. Microsoft nemohla majitelům Xboxu 360 takový obsah, jaký chce, nebo potřebuje. Vždycky prý existuje řešení, jako například pokročilé techniky komprese pro distribuci obsahu skrze Xbox Live a tak dále.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama