uspesny-britsky-launch-playstation-3-hw-i-sw
Novinka Úspěšný britský launch PlayStation 3 - HW i SW

Úspěšný britský launch PlayStation 3 - HW i SW

sleepless.

sleepless.

27. 3. 2007 07:24
Reklama

Jestli několikaměsíční posunutí launche PS3 v Evropě oproti JPN a severní Americe, některé Evropany nakrklo, tak to určitě nebyli Britové. Ještě čerstvá čísla z Chart Tracku totiž naznačují, že launchový víkend ve Velké Británii byl pro Sony, potažmo PS3 hodně úspěšný, možná víc než čekala sama spol. Sony (nikdo to však samozřejmě nepřizná). Za páprvní víkend se podle infa z Chart Track prodalo v UK zhruba 165 000 kusů PlayStation 3, což je na konzolovém kolbišti nový rekord.

Například konzole Wii se za prvních pár dní po launchi prodalo zhruba 105 000 kusů a konzole Xbox 360 okolo 70 000 kusů. Konzoli PS3 však přesto přese všechno nepatří primát, co se prodejů za launchový víkend týče. Ten patří jinému videohernímu hardwaru od Sony – handheldu Sony PSP. Toho se za první víkend po launchi prodalo v září roku 2005 okolo 185 000 kusů.

Prvotní zájem Britů o PS3 se samozřejmě projevil i na žebříčku nejprodávanějších titulů za uplynulý týden, kterému podle údajů od Chart Track vévodí dvojice PS3 titulů Resistance: Fall of Man a MotorStorm. Po této dvojici následuje kriket Brian Lara International Cricket 2007 (multiplatformové hry se počítají dohromady a nevypichují se jednotlivé verze) od Codemasters a na místě čtvrtém je Virtua Tennis 3 od spol. Sega pro PS3, PC, PSP a Xbox 360.

Páté místo patří FPS Call of Duty 3, která se po vydání PS3 verze dostala do první desítky z 20. místa. Místo šesté patří Grand Theft Auto: Vice City Stories, na místě sedmém je PS3 titul Formula 1: Championship Edition a osmý je S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl. Deváté místo patří Tiger Woods PGA Tour 07 (multiplatforma) a konečně místo desáté obsadila taktická akce Ghost Recon Advanced Warfighter 2.

Na místě jedenáctém sedí další PS3 titul Ridge Racer 7, dvanáctá je hip-hop bojovka Def Jam: Icon, třináctý je po dlouhodobé absenci box Fight Night Round 3, jehož prodeje oživilo vydání PS3 verze. PS3 bojovka Virtua Fighter 5 je na místě čtrnáctém (Xbox 360 verze vyjde později během léta), patnáctý je fotbálek UEFA Champions League 2006 – 2007 pro PC, Xbox 360, šestnáctá je third-person akce Genji: Days of the Blade pro PS3, sedmnáctý NfS Carbon, osmnácté je PS2 EPG Final Fantasy XII, devatenáctá je multiplatformová arkáda Teenage Mutant Ninja Turtles a konečně dvacátý je výborný Crackdown pro Xbox 360.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama