co-ceka-take-2-pod-novym-vedenim
Novinka Co čeká Take 2 pod novým vedením

Co čeká Take 2 pod novým vedením

sleepless.

sleepless.

2. 4. 2007 16:04
Reklama

Ve čtvrtek 29. března byl Strauss Zelnick na valné hromadě akcionářů společnosti Take 2 zvolen předsedou správní rady a už v pátek poskytl The Street první interview, v němž naznačil, co plánuje na nejbližší i vzdálenější budoucnost, co je pro Take 2 aktuálně prioritou a co pro tuto společnost bude prioritou až se situace trošku uklidní a Take 2 se stabilizuje.

V současnosti je po Zelnicka prioritou vyčištění účetnictví od všech chybných a nepravdivých záznamů, protože pouze na základě skutečnost vyjadřujících čísel lze do budoucna zajistit efektivní činnost. Dalším aktuálním cílem je stabilizace celé společnosti, aby měli jak akcionáři, tak zaměstnanci potřebný klid k co nejlepší práci, potažmo pro správné rozhodování.

Do tohoto nelehkého úkolu se ostatně Zelnick vrhl po hlavě hned následující den po svém zvolení do křesla předsedy správní rady, když všem zaměstnancům Take 2 poslal něco jako uvítací dopis/e-mail, v němž jim slíbil, že hodlá navázat na kreativní proces, díky němuž mohla vzniknout například tak úspěšná série, jako je GTA. Zelnickovým dlouhodobým cílem je udělat z Take 2 nejkreativnější a nejefektivněji fungující společnost na trhu.

Zatím mu v dosažení tohoto cíle bude pomáhat hlavně kolega ze spol. Zelnick Media Ben Feder, který se dočasně ujal pozice CEO, než se na tento důležitý post podaří najít někoho vhodného. Zelnick však pro The Street prohlásil, že proces výběru vhodného kandidáta na výše uvedenou pozici nechce uspěchat. Odhaduje, že bude místo CEO Take 2 obsazena v horizontu 12 měsíců, tedy do roka.

Se změnami ve vedení Take 2 se očekávalo menší, či větší propouštění, nebo alespoň výměna pracovníků na vedoucích postech. Zelnick tuto možnost nevyloučil, ale ani nepotvrdil. Na prvním místě je dle Zelnicka efektivní fungování společnosti a když to bude situace vyžadovat, tak dojde i na redukci pracovní síly, čili propouštění.

Na otázku, zdali Take 2 dokáže vyprodukovat další úspěšné videoherní brandy typu GTA, Zelnick odpověděl, že se o to bude Take 2 muset snažit a být tak mnohem agresivnější v prosazování svých produktů. Zmínil přitom hlavně divizi 2K Sports, s níž bude chtít Take 2 do budoucna zcela evidentně konkurovat sportovní divizi EA.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama