60-gb-verze-ps3-se-prodava-o-20-gb-neni-zajem
Novinka 60 GB verze PS3 se prodává, o 20 GB není zájem

60 GB verze PS3 se prodává, o 20 GB není zájem

sleepless.

sleepless.

10. 4. 2007 14:42 1
Reklama

Levnější 20 GB verze konzole PlayStation 3 se v Evropě zatím ani neprodává a je otázkou, jestli vůbec někdy bude. Poptávka po ní je totiž zcela evidentně natolik nízká, že nemá pro Sony cenu se její produkcí pro starý kontinent otravovat. Zvlášť, když výrobní cena 20 GB PS3 není o moc nižší než výrobní cena 60 GB verze PS3, která se však prodává dráž. Sečteno a podtrženo, Sony potřebuje prodávat dražší 60 GB verze PS3 a zákazníci si ji navíc žádají, na rozdíl od 20 GB verze.

No a s nízkou poptávkou po 20 GB verzi PS3 je to zcela evidentně stejné i ve zbytku světa, tedy hlavně v severní Americe, kde podle informace z GamesIndustry.biz přestaly některé velké obchodní řetězce 20 GB verzi PS3 zákazníkům nabízet. Týká se to například online shopů Best Buy, GameStop, Electronics Boutique, ale i vlastního soňáckého obchodu SonyStyle. Třeba Amazon.com však zatím 20 GB PS3 ještě pořád nabízí.

Co se vyřazení 20 GB verze PS3 z nabídky SonyStyle týče, tak podle mluvčího SCEJ Satoshi Fukuoky, jenž se vyjádřil pro IDG News, to má na svědomí nízká poptávka zákazníků. Nabídka na SonyStyle se prý řídí poptávkou a když po nějakém zboží poptávka není, tak je z nabídky vyřazeno. Neznamená to však, že by se 20 GB verze PS3 nedala normálně koupit v kamenném obchode.

Mluvčí SCEE na otázku, jak to vlastně s 20 GB PS3 v Evropě bude, odpověděla následovně. Společnost Sony prý bude i nadále poptávku zákazníků po 20 GB PS3 monitorovat a zároveň zjišťovat názor prodejců. Až na základě těchto informací a údajů se pak učiní rozhodnutí týkající se plánu na případný launch 20 GB PS3 v Evropě.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama