zahrajtew-si-god-of-war-ii-v-hd-modu
Novinka Zahrajtew si God of War II v HD módu!

Zahrajtew si God of War II v HD módu!

sleepless.

sleepless.

13. 4. 2007 08:59 2
Reklama

Už nějakou dobu běželo na tajemné stránce Island of Rhodes odpočítávání, které mělo odhalit…vlastně nikdo nevěděl co. Někdo se domníval, že skrze tuto stránku představí Sony God of War pro PSP, někdo doufal v představení God of War 3 pro PS3 a tak dále. Nakonec se na stránce objevila vývojáři komentovaná videa z God of War II, která jsou sice rozhodně zajímavá, ale spoustě hráčů připadlo, že kvůli tomu nemusela spol. Sony komunitu fanoušků tak napínat. To však ještě nikdo netušil, že se na stránce islandofrhodes.org skrývá ještě něco víc – informace o tom, jak odemknout God of War II HD mód a další odpočítávání.

Pokud se chcete sami dopracovat k informaci o tom, jak si zpřístupnit HD mód v God of War II, tak budete muset absolvovat dvojici hádanek. Nejdříve musíte najít na obrazovce šest písmen řecké abecedy a kliknout na ně v takovém pořadí, aby to dalo ve výsledku jméno Kratos. Pak na vás čeká další video a nakonec ještě jeden puzzlík. No a pokud to všechno úspěšně absolvujete a přežijete, tak se dopracujete na stránku s informacemi nejenom o tom, jak si HD mód odemknout, proč vlastně HD mód vznikl, ale i o tom, proč HD mód není ve hře zpřístupněn bez nutnosti provádět trik.

Abychom vám ušetřili čas, tak vám trik prozradíme. Hned jak do mechaniky PS2 vložíte DVD s GoWII a konzole jej začne načítat, tak stiskněte tlačítka L1, L2, L3, kolečko a čtvereček. Tlačítka však musíte držet už ve chvíli, než se na obrazovce objeví logo SCEE s copyrightovými informacemi. Pokud uděláte všechno správně, tak právě logo SCEE bude růžové a samotná hra vám pak poběží v rozlišení 640 x 488. To samozřejmě ve skutečnosti není žádné HD rozlišení, ale je to lepší než nic.

Rozdíl oproti normálnímu rozlišení je podle naší zkušenosti na HDTV poznat hlavně v případě, kdy člověk neměl zapnutý progressive scan, s nímž hra vypadá už tak velmi dobře. Každopádně, pokud budete hrát GoW II v HD rozlišení a navíc si ještě zapnete progressive scan a widescreen, tak na svá čeká jedna z nejlépe vypadajících PS2 her. Tvůrci sice upozorňují na to, že při zapnutí HD módu je hra pomalejší, ale my jsme si upřímně řečeno žádného zpomalení nevšimli. HD mód lze zapnout i při hraní GoWII na PS3.

No a o tom, jak vlastně došlo na to, že GoW II obsahuje HD mód, si můžete přečíst tady. Jinak stojí určitě za zmínku, že když na stránce s informacemi o HD módu kliknete na větu „You seek an audience with the fates“, tak se přesunete na další odpočítávání…

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama