masove-snizovani-stavu-v-scee-a-wws
Novinka Masové snižování stavů v SCEE a WWS

Masové snižování stavů v SCEE a WWS

sleepless.

sleepless.

17. 4. 2007 10:34
Reklama

Informace z několika nezávislých zdrojů citují informace z oficiálního dopisu, který všem zaměstnancům Sony Computer Entertainment Europe a Sony Computer Entertainment World Wide Studios rozeslal CEO a prezident SCEE David Reeves. Dopis informuje o chystaném snižování stavů SCEE a WWS o zhruba 160 zaměstnanců, což při odhadovaném celkovém počtu 1900 zaměstnanců znamená o skoro 10%.

Reeves chodí v dopise dlouho okolo horké kaše a snaží se vysvětlit proč má vlastně ke snižování stavů dojít, když říká „Než se z SCEE stal lídr videoherního průmyslu, tak v průběhu své historie překonala řadu překážek. Náš průmysl se však v současnosti nachází uprostřed přechodové fáze, kdy se mění i základy našeho byznysu. V zájmu zachování vedoucí pozice na trhu je občas třeba činit obtížná rozhodnutí a vedení společnosti naznalo, že tentokrát je k tomu potřeba změna naší struktury, zefektivnění a upevnění naší činnosti a také razantní snížení nákladů“.

Reeves pak pokračuje: „Do nejmenšího detailu jsme zkoumali všechny oblasti naší činnost, abychom zjistili, kde se dá ušetřit. Vyšlo nám, že v úvahu musíme nezbytně vzít i nucené snížení stavu v našich britských i evropských pobočkách. Prostřednictvím individuálních konzultací se budeme snažit o minimalizaci počtu rušených pracovních míst, ale je pravděpodobné, že bude v našich britských i evropských pobočkách zrušeno okolo 160 pracovních míst“.

Plánované snižování stavů potvrdil pro GameDaily.biz i šéf firemní komunikace SCEE Nick Sharpless, který však dodal, že zatím výpověď žádný ze zaměstnanců nedostal. K tomu dojde pravděpodobně až v průběhu následujících dní, přičemž dopis Davida Reeves zaměstnance instruuje k tomu, aby celou situaci probrali individuálně se svými nadřízenými do pátku 20. 4. O tom, kolik zaměstnanců SCEE a WWS nakonec dostane padáka a jaké pracovní pozice budou rušeny, se však média a veřejnost dozví pouze cestou neoficiální, pokud se o tom vůbec dozví. Jak totiž Nick Sharpless pro GameDaily.biz upozornil, tak společnost Sony neplánuje o výsledcích celého procesu snižování stavů do budoucna veřejnost žádným způsobem oficiálně informovat.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama