ps3-kompatibilni-ps1-hry-na-us-ps-store-az-v-kvetnu
Novinka PS3 kompatibilní PS1 hry na US PS Store až v květnu

PS3 kompatibilní PS1 hry na US PS Store až v květnu

sleepless.

sleepless.

20. 4. 2007 08:40
Reklama

Včerejší PlayStation 3 firmware update v1.70 sice oficiálně umožnil hraní, z PS Store zakoupených, PS1 her na PS3 (doposud to šlo jenom na PSP), ale majitelům PS3 to aktuálně je a ještě nějaký čas bude platné jako zimník v létě. Hovoříme samozřejmě o majitelích PS3 v severní Americe a v Japonsku, kteří mají aktuálně jako jediní možnost nakupovat PS1 hry na PS Store a následně je hrát na PSP. Majitelé PS3 v Evropě tuto možnost k dispozic zatím nemají.

Vraťme se však k oné možnosti hraní, na PS Store zakoupených, PS1 her na PS3. PS1 hry, které jsou zatím na PS Store k dispozici lze hrát stále jenom na PSP a na PS3 ne. Spousta hráčů doufala, že to napraví se to spraví s včerejším obsahovým updatem na US PS Store. Bohužel se tak nestalo, když se na PS Store objevily ke stažení jenom nové trailery. K hraní na PS3 upravené PS1 tituly se totiž na severoamerickém PS Store objeví nejdříve až v průběhu května, jak IGN prozradil zástupce Sony Computer Entertainment America.

Celé to přitom vázne na zabezpečení. Z PS Store staženou PS1 hru si totiž musí hráči na PSP nejdříve aktivovat s pomocí speciálního klíče. Na PS3 však tento klíč potřeba není. Sony tak nezbývá než každou k vydání připravenou PS1 hru znovu upravit, což platí i o PS1 hrách na PS Store už vydaných. Jejich majitelé se však nemusí bát. Za už jednou zakoupenou PS1 hru nebudou muset platit znovu. Prostě si jen stáhnou novou verzi. Jen zatím není zřejmé, jestli se tohle opětovné stažení bude započítávat do programu 5x a dost, v jehož rámci si může hráč zakoupenou PS1 hru stáhnou bez jakéhokoli vyptávání stáhnout až pětkrát na jakékoli konzoli PS3.

Co se Evropy týče, tak podle mluvčího Sony UK lze prý v brzké době očekávat oficiální tiskovou zprávu, která vysvětlí, jak to tu s možností nakupování PS1 her z PS Store vlastně bude. Hráče u nás v ČR ale stejně zajímá situace na severoamerickém a japonském PS Storu. Z toho evropského totiž nakupovat nemohou (pokud tedy nemají zahraniční kreditku), zatímco z amerického ano.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama