snizovani-stavu-sony-postihlo-nejvice-uk-divize
Novinka Snižování stavů Sony postihlo nejvíce UK divize

Snižování stavů Sony postihlo nejvíce UK divize

sleepless.

sleepless.

26. 4. 2007 07:56
Reklama

Když společnost Sony v polovině dubna oficiálně potvrdila, že hodlá v rámci svých divizí na evropském kontinentně snížit stavy až o 160 zaměstnanců, tak hovořila o tom, že to je kvůli změně firemní struktury, snižování nákladů, napřímení komunikace uvnitř firmy a tak dále. Co však tenkrát vedení Sony nechtělo prozradit, to byly konkrétní informace o tom, které týmy a divize SCEE budou snižováním stavů postiženy nejvíce, potažmo jaké pozice budou rušeny přednostně.

Naštěstí se tyto informace podle očekávání dostaly ven cestou neoficiální, když byly zveřejněny na blogu Innerbits.com. Vyplývá z nich, že ze všeho nejvíce byly postiženi zaměstnanci různých týmů a divize SCEE z Velké Británie, kde nejsou zákony tak přísné jako v jiných zemích EU a zaměstnavatel má při rozhodování o budoucnosti svých zaměstnanců takříkajíc volnější ruku :) Abychom se však dostali ke konkrétním údajům.

O zhruba 50 zaměstnanců štíhlejší je nyní studio SCEE Liverpool, které má kromě jiného na svědomí všechny WipEout i F1 hry a navíc v něm sídlí převážná většina Q&A zaměstnanců SCEE.

Studio SCEE Cambridge, které má na svědomí parádní PS1 i PS2 tituly Primal, MediEvil a GhostHunter přišlo o 20 zaměstnanců, takže v současnosti zaměstnává zhruba 70 lidí, což není zas tak málo.

No a studio Sony London, které bylo až doposud s více než 230 zaměstnanci největší divizí SCEE přišlo o více než 50 zaměstnanců, kteří už se tak nebudou nadále podílet na vývoji dalších SingStar, The Getaway, Eye Toy a World Tour Soccer titulů.

Zbytek propuštěných zaměstnanců (tedy více ne 30) připadlo na marketingová oddělení a kancelářské pozice v rámci SCEE po celé Evropě.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama