ken-kutaragi-odchazi-po-19-letech-z-sce
Novinka Ken Kutaragi odchází po 19 letech z SCE

Ken Kutaragi odchází po 19 letech z SCE

sleepless.

sleepless.

27. 4. 2007 06:30
Reklama

Nedá se říci, že by Ken Kutaragi na pozici divizního šéfa Sony Computer Entertainment, kam byl přešoupnut na konci listopadu 2006, vydržel nějak dlouho. Zřejmě mu nová pozice, v níž sice na všechno dohlížel, ale v zásadě neměl žádné zásadní rozhodovací pravomoci, nesedla, tak se raději rozhodl odejít a angažovat se někde jinde. Jak totiž SCE oznámila, tak v průběhu června Ken Kutaragi z SCE odejde, aby jeho místo zaujal Kaz Hirai, který do listopadu minulého roku zastával pozici prezidenta SCEA.

Kutaragi však své vazby na Sony Computer Entertainment nepřetrhá úplně. Primárně se sice bude angažovat někde jinde, zřejmě ve společnosti Cellius (kterou letos v lednu založily společnosti Sony a Namco Bandai), ale do budoucna bude působit na pozici našeptávače a rádce pro prezidenta Sony Howarda Stringera. Navíc bylo Kutaragimu přiznáno místo čestného člena správní rady SCEI.

Za 19 let svého působení v SCE/SCEI se Kutaragi postaral o launch celkem čtyř PlayStation platforem a je tedy právem považován za „otce PlayStation“. Ke svému odchodu Kutaragi říká: „Možnost měnit svět počítačové zábavy díky kombinaci nejmodernějších technologií a kreativitě spousty lidí z celého světa byl nevšední zážitek a já se těším až budu tuhle vizi rozvíjet v rámci mé další činnosti“.

Prezident Sony Howard Stringer k odchodu Kutaragiho dodal: „Ken Kutaragi je unikátní v tom, že je to nejenom vizionář, ale i schopný podnikatel v jedné osobě. Kromě toho, že pro Sony Group stvořil miliardový byznys, ještě celý videoherní průmysl dovedl do úplně nové dimenze. Společnost Sony během uplynulých let neuvěřitelně profitovala z jeho jasné vize, z jeho geniální kreativity, ale i z týmu, který sám sestavil a v průběhu let pečlivě budoval. Budeme Kena i nadále podporovat v jeho další činnosti“.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama