reakce-sony-na-humbuk-okolo-gow-ii-launch-party
Novinka Reakce Sony na humbuk okolo GoW II launch party

Reakce Sony na humbuk okolo GoW II launch party

sleepless.

sleepless.

30. 4. 2007 12:38
Reklama

Mluvčí SCEE UK se k celé níže popsané záležitosti vyjádřil pro GamesIndustry.biz a prohlásil: „Dozvěděli jsme se, že jedna část God of War II launch party, která se konala 1. března 2007 v Aténách, byla takříkajíc nevhodná. Přestože jsme hrdí na to, že umíme zprostředkovat zajímavé zážitky, tak se zároveň staráme o to, aby byly vždy svojí podstatou odpovídající a nepobuřovali návštěvníky a zákazníky obecně. Proto jsme zahájili interní vyšetřování jednotlivých částí oné události (myšleno GoWII launch party), abychom se z toho mohli poučit a postarat se o to, aby se to příště neopakovalo.“

Mluvčí SCEE UK dále vysvětluje, jak to vlastně na launch party vypadalo a co se tam skutečně se sťatým kozlem dělo. „V souvislosti s pompézním naturelem celé akce bylo pozvaným zástupcům médií nabízeno jídlo jakoby pocházející přímo ze zvířete. Ve skutečnosti se však jednalo o předem připravené tradiční řecké jídlo.“

Mluvčí dodal, že kozel, do něhož bylo jídlo nasoukáno navíc nebyl zabit speciálně kvůli launch party, ale že jej pořadatelská společnost normálně zakoupili od řezníka. Bez ohledu na to se prý britská divize SCEE žádným způsobem na pořádání celé akce nepodílela, takže na ni ani nebyli pozváni zástupci britských médií. Mluvčí k tomu říká “Auto článku v OPSM nebyl na launch party přítomen a pouze celé divadlo doslovně popsal.“ (na základě informací uvedených na pozvánce, jak potvrdil Nick Sharples z SCEE pro Kotaku)

Přestože tedy to co autor článku v OPSM napsal údajně neodpovídá, podle mluvčího, skutečnosti, tak si SCEE UK uvědomuje že to mohlo leckoho pobouřit a rozhodla se tedy zajistit, aby se článek nedostal ke čtenářům (tím, že stáhla skoro celý náklad 80 000).

Lidé z SCEE UK prý byli doslova šokováni, když kontroverzní článek viděli v OPSM a okamžitě kontaktovali vydavatelství Future Publishing, aby se postaralo o nápravu. Hlavně to prý nebylo až na popud Daily Mail, ale ještě předtím.

SCEE totiž podle mluvčího žádným způsobem nepodporuje násilí na zvířatech. Naopak si uvědomuje a bere na vážnou míru citlivý postoj veřejnosti k otázkám správného zacházení se zvířaty. Proto se SCEE omlouvá za pohoršení, které mohla celá akce, nebo spíše dojem o tom co se tam dělo, vyvolat.

Mluvčí vydavatelství Future Publishing pro Eurogamer potvrdil, že rozhodnutí stáhnout skoro celý náklad OPSM (až na kousky, které už byly odeslané předplatitelům), padlo po společně dohodě Future Publishing a Sony.

Vzhledem k tomu, že přetisk/úprava 80.000 výtisků OPSM nebude žádná láce, tak se domníváme, že asi někdo z OPSM ponese docela bolestivé následky za to, že se článek do magazínu vůbec dostal.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama